Laatste nieuws: Billie Eilish staat volgend jaar drie keer in Ziggo Dome

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Tips om te stoppen met nagelbijten

Nagelbijten. Dit doen best veel mensen, maar dit is zeker niet goed voor je gezondheid. Hierbij bijt men de top van de nagel, de huid rondom de nagel of de nagel zelf af. De grootste reden dat mensen dit doen is stress of verveling. Wij zetten een aantal tips op een rijtje om jou te helpen stoppen met nagelbijten

1 Nagels knippen en lakken

Als je je nagels goed bijhoudt door ze kort te knippen, heb je minder de neiging om de nagels af te bijten. Er is dan geen nagel aanwezig die je kunt afbijten. Daarnaast heeft nagellak een vieze smaak, dus dit zal jou er ook van weerhouden om je nagels te bijten.

2. Neem een kauwgom

Wanneer je een kauwgom of pepermuntje in je mond hebt, is je mond met iets anders bezig. Je hersenen focussen zich dan op het kauwen in plaats van de drang om nagels te bijten.

3. Kom erachter waarom je nagels bijt

Zoals hierboven al werd genoemd, bijten de meeste mensen nagels omdat ze zich vervelen of omdat ze gestrest zijn. Zoek uit waarom dat jij nagels bijt en probeer een andere uitlaadklep te vinden.

4. Zorg ervoor dat andere mensen je helpen

Vertel je vrienden en familie dat je wilt stoppen met nagelbijten, maar dat je daarbij hun hulp nodig hebt. Vraag aan hen om er iets van te zeggen wanneer jij weer (onbewust) je nagels zit te bijten. Zo kunnen zij jou steunen en helpen.

5. Er zitten enorm veel bacteriën onder je nagels

Je handen worden voor allerlei dingen gebruikt, waardoor er veel bacteriën ontstaan. Deze hopen zich op op je handen en onder je nagels. Vaak raak je met je handen dan ook nog je gezicht of mond aan, waardoor de bacteriën zich verder verspreiden.

Nog een kleine tip! Maak een voor (en na) foto om te zien hoe je nagels zijn verbeterd.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten