Laatste nieuws: Dieuwertje Blok moet neusamputatie ondergaan

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

DIY: gezichtsmaskers

Nu we allemaal weer meer thuis zitten dan normaal is het tijd om jezelf heerlijk te verwennen met een gezichtsmasker. ‘Treat yourself!’ vinden we hier bij Teenmag. En wat is nou leuker dan een zelfgemaakte natuurlijke gezichtsmasker? De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al thuis liggen, dus je kunt gelijk aan de slag! De maskers bevatten maar een paar ingrediënten en zijn ideaal voor een zacht huidje. Wij hebben voor jou de fijnste ‘DIY-gezichtsmaskers’ voor elk huidtype op een rij gezet!

Doge huid: Avocado-masker

In avocado zitten veel gezonde en waardevolle oliën die een positieve werking hebben op de droge en gevoelige huid.

Ingrediënten:

  • 1 halve avocado
  • 1 eetlepel honing

Prak de avocado goed fijn, en voeg de honing toe. Breng het aan op je gezicht en laat het 20-25 minuten intrekken. Spoel zorgvuldig af met lauw water en dep je huid droog zodat het nog wat extra vocht extra kan opnemen.

Vette huid: Bananen-masker

De combinatie van yoghurt, honing en banaan blijkt heel goed te werken tegen een vette huid. Het kan talgproductie tegengaan, wat vettigheid vermindert.

Ingrediënten:

  • 1 rijpe banaan
  • 2 eetlepels honing
  • 2 volle eetlepels natuurlijke yoghurt
  • Een paar druppels verse limoensap

Prak de rijpe banaan fijn en voeg de rest van de ingrediënten toe. Breng het mengsel aan op je gezicht en laat het 15-20 minuten intrekken. Spoel je gezicht vervolgens af met lauwwarm water.

Gevoelige huid: Lijnzaad-masker

Met dit kalmerende gezichtsmasker zit je sowieso goed! De omega-3 vetzuren in lijnzaad zijn een kei in het hydrateren van de huid. Gebruikt eerst een beetje van het masker op een klein stukje van je huid om te testen. Zo weet je zeker dat je geen allergische reactie krijgt.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 3 eetlepels water

Meng het water en het lijnzaad samen en laat het een paar minuten staan. Wanneer het dik genoeg is en eruitziet als een gel kun je het aanbrengen op de huid. Laat het mengsel 20-30 minuten op je huid zitten en spoel het vervolgens af met lauw water.

Welk masker is jouw favoriet?

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten