Laatste nieuws: Jaimie Vaes vertelt over gebruik fillers

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

10 dingen die je kunt doen tijdens lockdown

Gisteren zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd: Nederland gaat in lockdown. Winkels, musea, bioscopen en andere plekken waar mensen samen komen gaan dicht. Zelfs de scholen gaan dicht. Tot 19 januari moeten we ons thuis te zien vermaken. Maar wat kun je doen om te zorgen dat je je niet verveelt? Wij geven je een aantal tips. 

Puzzelen

Tijdens de eerste slimme lockdown was puzzelen een grote hit. Je kunt dit samen met je gezin doen. Zo ben je ook gezellig met elkaar bezig nu je toch allemaal thuis zit. Ondanks dat de winkels dicht zijn, zijn er online genoeg puzzels te koop. Check hier onze favorieten:

Hobby

Door school, een bijbaan of stage kan het soms erg druk zijn. Misschien heb je hierdoor minder tijd voor je hobby. Nu is het moment om dit weer op te pakken! Er is nu genoeg tijd voor om hier mee aan de slag te gaan! Je kunt ook opzoek gaan naar een nieuwe hobby. Wie weet wat voor leuks je ontdekt!

Painting

Diamond painting is ook helemaal in. Je kan hier zoveel mee doen: van kleine tot grote en met allerlei plaatjes. Daarnaast kan je ook schilderen op nummer wat helemaal in is. Er zijn super veel verschillende schilderijen die je kan maken en het is nog eens goed tijdverdrijf.

Koken & bakken

Ga koken en bakken! Zorg dat je die kookkunsten onder de knie krijgt. Er zijn zoveel lekkere recepten en nu je niet uit eten kunt, kun je misschien het restaurant naar huis halen. Probeer zelf eens je favo gerecht te maken of bak lekkere koekjes. Het is niet alleen leuk om te doen, maar je houdt ook nog iets lekkers over waar je van kan genieten.

Work out

Het is goed om te blijven bewegen. De sportscholen zijn dicht, maar dit betekent niet dat je niets kunt doen. Er zijn online genoeg work outs te vinden die je ideeën geven over wat je thuis kunt doen. Je hebt er vaak niets voor nodig en het kost ook niks!

Videobellen

Videobellen is de manier van contact geworden om elkaar nog te kunnen zien. Zeker nu met de kerst is het lastig dat je elkaar niet kunt zien. Videobellen is daarom dé optie. Je kunt via Skype, Zoom, WhatsApp of FaceTime videobellen met elkaar. Misschien is het een leuk idee om tijdens de kerst met de hele familie te bellen of trommel je vrienden op om samen via een van de platformen bij te kletsen. 

Bingewatchen

Netflix heb je ondertussen misschien al helemaal uitgekeken of misschien weet je niet wat je moet kijken. Naast Netflix zou je ook series en films kunnen kijken op Videoland of PrimeVideo. Wist je dat er ook veel films op YouTube staan die je kunt kijken? Of misschien van PathéThuis. Als klant van Ziggo kan je op Ziggo Go ook series als Euphoria, Game Of Thrones of The Good Doctor kijken. 

Vakantie

De meeste zouden deze Kerstvakantie op vakantie gaan, maar dat kan niet door gaan vanwege corona. We moeten met zijn allen zoveel mogelijk thuisblijven. Toch zou je virtueel op vakantie kunnen. Kijk online naar travel vlogs, ga naar documentaires kijken van bepaalde plekken. Zo heb jij misschien toch nog een beetje het idee dat je op vakantie bent. Wie weet ontdek jij wel super toffe plekken die je na de pandemie kunt bezoeken!

DIY

Neem deze lockdown de tijd om je spullen op te pimpen. Je kunt bijvoorbeeld je shirts Tie dyen of je sneakers pimpen. Je zou ook je meubels in de kamer een nieuwe laag verf kunnen geven. Online is er genoeg te koop, waardoor je dus ook niet naar de winkel hoeft.

Journaling

Zeker tijdens deze moeilijke periode kan het goed zijn om je gedachtes op te schrijven. Het kan zorgen voor soort pauze knop. Neem de tijd om te schrijven in je journal. Het kan enorm opluchten op je gedachten op te schrijven en ze op die manier een beetje los te laten. Deze tijd is voor niemand makkelijk en het is goed om voor jezelf te zorgen, juist in deze moeilijke tijd. Fleur het op met washitape of maak er iets heel creatiefs van. Je kan er zoveel mee doen als dat je wil. 

Wil jij tijdens deze moeilijke periode met iemand praten, maar durf je dit niet zo goed? Dan kun je anoniem bellen of chatten met de Kindertelefoon: 0800-0432 of kijk op kindertelefoon.nl

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten