Laatste nieuws: Gaat Emma Watson ooit nog acteren?

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

4x lekkerste frisse salades

Gezond eten is superbelangrijk! Een salade is hier perfect voor. Een frisse maaltijdsalade is makkelijk te bereiden en er zitten verschillende groentes, met eventueel lekkere stukjes vlees, vis en fruit in! Wij hebben een aantal lekkere recepten voor je op een rijtje gezet.

Deze pastasalade met feta duurt maar 15 minuten om te maken en is ook nog eens heerlijk fris.

Wat heb je nodig?

  • 75 g farfalle
  • 5 g verse munt
  • 30 g Kalamata-olijven zonder pit
  • 37½ g tzatzikisalade
  • 75 g frisse komkommermix 
  • 50 g Griekse feta

Wat moet je doen?

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken. Snijd de muntblaadjes fijn en de olijven doormidden.
  • Meng de tzatziki door de pasta. Schep ook de rauwkost, munt en olijven erdoor. Breng op smaak met peper. Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de rest van de munt.

Deze Frisse salade met zalm is ideaal voor de visliefhebbers. De bereidingstijd is hierbij ook 15 minuten. 

Wat heb je nodig?

  • 40 gr sla 
  • 25 gr gerookte zalm
  • 100 gr cherrytomaatjes
  • 50 gr geitenkaas
  • Kwart komkommer
  • 15 gr geroosterde pijnboompitten

Wat moet je doen?

  • Pers het sap uit van de citroen en meng met de azijn, olijfolie en een snufje peper en zout. Hak de bieslook fijn en meng door de dressing. Halveer de tomaatjes, snijd de komkommer in stukjes en meng door de sla en verdeel over 4 borden.

Deze frisse groene salade zet je binnen 10 minuten op tafel! 

Wat heb je nodig?

  • 150 gr slamelange
  • 1 komkommer
  • 125 gr cherrytomaten
  • 1/2 rode ui
  • 100 gr radijsjes
  • handje pijnboompitten
  • handje zonnebloempitten

Wat moet je doen?

  • Snijd de komkommer en cherrytomaten in vieren. Pak vervolgens de radijsjes en maak deze schoon. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en zet opzij. Pel dan de ui en snijd deze in dunne ringen.
  • Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de vinaigrette met een garde goed door elkaar.
  • Verdeel de sla melange over vier borden en garneer de borden met de stukjes komkommer, tomaat, radijs, ui, pijnboompitten en zonnebloempitten. Serveer de salade met een vinaigrette.

Deze fruitige en frisse pasta is heerlijk als lunch!

Wat heb je nodig?

  • 125 gr aardbeien
  • 37.5 gr veldsla
  • 1.5 eetlepels pijnboompitten
  • 62.5 gr geitenkaas
  • 0.25 komkommer
  • 0.5 avocado
  • verse basilicum blaadjes

Wat moet je doen?

  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd doormidden. Rooster de pijnboompitten lichtjes in een pan.
  • Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een lepeltje wat van het waterige gedeelte eruit. Snijd de rest in dunne halve maantjes. Doe deze in een kom samen met de sla, verse blaadjes basilicum en aardbeien.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Voeg deze toe aan de salade en schep er doorheen. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakjes of stukjes. Verdeel deze samen met de geitenkaas en pijnboompitten over de salade.

Bron: Leuke Recepten

Bron: AH Allerhande

Bron: Lowcarbchef

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten