Laatste nieuws: Ferry Doedens en Stijn Fransen spelen in kerstkomedie-theatershow

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

3x avocado recepten

We love avocado! Het is niet alleen goed voor je haar maar ook voor je huid en lichaam. Wij hebben voor jou heerlijke healthy recepten op een rijtje gezet die je moet proberen. Yummy!

Holy Quacamoli

De eerste en misschien wel de populairste. Zelfgemaakte quacamole!

  • Schep twee avocado’s uit de schil. Schil een ui en snij deze. Verwijder de blaadjes van twee takjes koriander. Maak knoflook schoon en snijd een rode peper in stukjes
  • Doe de avocado, ui, koriander en rode peper in de keukenmixer. Pers de knoflook en de limoen hierbij uit. Voeg de zure room en komijn toe en blend tot een romige spread. Blend tot jij de quacamole dik genoeg vindt.

Avocado soep

Wist je dat je ook hele lekker soep kunt maken van avocado? Nee? Nu wel!

Snipper een ui. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui 4 minuten. Pers de knoflook erboven uit en bak die nog een minuutje mee. Haal intussen blaadjes koriander van de stengels en snijd ze fijn.

Snijd de avocado’s doormidden, lepel het vruchtvlees eruit en doe het in de pan. Voeg groentebouillon, cayennepeper, zout en koriander. Zet vervolgens de staafmixer erin en pureer tot een fijne soep. Voor wat extra’s voeg je tenslotte wat limoensap toe. Hmmm!

Glutenvrije avocado brownies

Gezonde én glutenvrije brownies?! Count me in!

Ingrediënten:

– 1 avocado
– 2 eieren
-100 g chocolade
– 25 g chocoladedruppels
– 40 g cacaopoeder
– 1 el water
– 120 g suiker
– ½ kl bicarbonaat
– Zout

Verwarm de oven voor op 180 °C. Blend de avocado met het water en de eieren. Smelt de chocolade in een pannetje op een zacht vuur. Voeg dan bij het avocadomengsel en voeg ook de cacaopoeder, de suiker, het zout en het bicarbonaat toe. Meng tot een glad beslag. Doe het brownie beslag in een ingevette bakvorm. Doe het mengsel dan vervolgens 20 minuten in de oven en voilà!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten