Laatste nieuws: Monica Geuze weerlegt Kaj's denkwijze over Bachelor Paul

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

6 tips om je haar lichter te maken

Vind je het ook altijd zo leuk als je haar lichter wordt door de zon? Dit proces kun je makkelijk versnellen met producten die je vaak in huis hebt. Zo krijg jij snel en gemakkelijk stralende blonde lokken voor in de zomer!

1. Bier

Misschien niet gelijk de fijnste gedachte, maar bier is het wondermiddel om je haar een stuk lichter te maken! Daarnaast werkt het ook erg verzorgend voor je haar. Per behandeling heb je ongeveer één blikje of flesje nodig. Giet alles voorzichtig over je haar heen en zorg dat alle plukjes worden meegenomen. Ga vervolgens in de zon zitten en wacht tot je haar helemaal is opgedroogd. Herhaal dit drie keer, met minimaal één dag ertussen. Neem de geur maar voor lief, want je zult al snel resultaat merken!

2. Honing en kaneel

Wanneer je deze twee ingrediënten samen mixt, bestaat er opnieuw een wondermiddel. Er ontstaat namelijk een chemische reactie waardoor er waterstofperoxide in de honing wordt geactiveerd. Hierdoor krijg je een bleek effect. Breng de honing samen met de kruiden op vochtig haar aan. Laat dit intrekken voor één tot maximaal vier uur. Door deze methode zie je vaak gelijk resultaat! Daarnaast werkt dit serum erg verzorgend voor je haar en zullen je lokken niet snel uitdrogen.

3. Kamillethee

Wellicht heb je al wel eens van de citroensap truc gehoord of heb je het zelfs geprobeerd. Alleen wat vaak niet wordt verteld is dat dit erg slecht voor je haar is en het alleen werkt bij meiden die al licht haar hebben. De citroenzuur maakt de pigmenten in je haar namelijk kapot. Een fijne vervanging hiervoor is kamillethee! Hier zit een soort pigment in wat voor een gouden tint zorgt. Je kunt het beste een kopje thee zetten en de kamillethee een half uur later intrekken en afkoelen. Meng vervolgens de thee met je conditioner. Was je haar eerst met het theewater en breng vervolgens de conditioner aan. Je kunt ook highlights maken met de thee! Breng dan de kamillethee aan op vochtig haar met een kam.

4. Yoghurt en kaneel

Jaja, ook yoghurt samen met kaneel kan wonderen doen! Meng 225 milliliter yoghurt met vier eetlepels kaneel. Verdeel het mengsel over je haar en zorg dat je het goed erin masseert. Laat het minstens een half uur intrekken. Als je de geur kan verdragen en lang de tijd hebt, kun je het maximaal twee uur in je haar laten zitten. Spoel het daarna goed uit. Herhaal deze behandeling een aantal keer voor het beste resultaat!

5. Baking soda

Baking soda, ook wel zuiveringszout genoemd, is een handig middel om je haar te verlichten. Meng de soda samen met water, totdat je een pasta krijgt die niet te dik is. Breng het mengsel aan, dit kun je het beste met een kwast doen. Wikkel vervolgens je haar in folie terwijl het serum intrekt. Vooral het haar rondom je gezicht en de puntjes zijn belangrijk om goed mee te nemen. Je kunt eventueel in de zon zitten om het proces te versnellen.

6. Zeezout

Misschien wel de makkelijkste methode, duik in de zee! Het zoute zeewater zorgt ervoor dat jouw haar een stuk lichter wordt, zeker wanneer je je haar laat opdrogen in de zon. Mocht je niet van de zee houden kun je dit ook gemakkelijk thuis uitproberen. Meng een eetlepel zeezout met 125 milliliter warm water en breng dit aan op je haar. Dit kun je eventueel met een spray fles doen. Laat dit tussen de tien en twintig minuten intrekken. Let wel op! Deze methode is niet voor iedereen weggelegd. Het kan je haar flink uitdrogen.

Onthoudt wel dat natuurlijk producten niet altijd beter zijn! Je weet nooit precies hoe je haar of huid hierop reageert. Houdt dit dus goed in de gaten en gebruik de methodes zeker niet te vaak. Uiteindelijk is je natuurlijke haarkleur net zo mooi!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten