Laatste nieuws: Selena Gomez reageert op 400 miljoen volgers!

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

5 tips om je nagels gezond te houden

Heb je weleens last van nagels die snel afbreken of scheuren? Heel vervelend natuurlijk, maar daar is gelukkig iets aan te doen! Wij hebben voor jou 5 tips op een rijtje gezet om je nagels gezond te houden.

1 Nagelolie 

Door je nagels in te smeren met een olie, zorg je ervoor dat ze gehydrateerd blijven. Hierdoor blijven je nagels gezond en zullen ze minder snel breken of scheuren. Je nagels zijn dan namelijk elastischer en zullen daardoor eerder buigen dan breken. 

2 Vijlen 

Het is beter om je nagels te vijlen in plaats van knippen. Wanneer je je nagels afknipt, ontstaan er hele kleine scheurtjes. Wanneer je je nagels vijlt, zullen deze scheurtjes niet ontstaan. Je nagels zullen zo minder snel breken of scheuren.

3 Nagellakremover zonder aceton 

In veel nagellakremovers zit aceton. Dit zorgt ervoor dat je nagels uitdrogen en dit zorgt er vervolgens voor dat je nagels sneller zullen breken. Het kan er zelfs voor zorgen dat je nagels een gele kleur krijgen. 

4 Geen nagellak

Nagellak zorgt ervoor dat je nagels niet kunnen ‘ademen’. Hierdoor kunnen je nagels beschadigen. Wanneer je minder vaak je nagels lakt, is dit beter en zullen je nagels gezond blijven. 

5 Niet nagelbijten

Nagelbijten zorgt ervoor dat je nagels verzwakken en daarnaast maakt het ze ook sneller vatbaar voor schimmelinfecties. Door niet te nagelbijten, zullen je nagels dus gezonder blijven.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten