Laatste nieuws: Outfit Leonardo DiCaprio van Titanic wordt geveild

Beauty Body Celebs entertainment Fashion Lifestyle

6 tips voor een ijzersterk cv

Ook in deze tijd moet je geld verdienen, en daarom ook solliciteren. Dat is niet altijd makkelijk, maar met een goed cv sta je al gelijk veel sterker in je schoenen. Dit zijn 5 tips om je cv ijzersterk te maken!

Jezelf voorstellen

Je wilt opvallen maar ook laten zien wie jij bent en wat je in huis hebt. Zet een kort, persoonlijk stukje over jezelf erin. Doe er echt je best voor. Wees creatief en jezelf. Hierdoor wordt je cv meer dan alleen een papiertje met wat diploma’s en werkervaring.

Een goed overzicht

Als je wilt dat je cv duidelijk en overzichtelijk is moet je gebruik maken van herkenbare tussenkopjes. Kopjes zoals: ervaring, studie en competenties.

Maak je cv opvallend én zakelijk

Als je gaat solliciteren wil je opvallen. Jij bent anders dan de rest en dat wil je laten zien. Het ligt er natuurlijk aan voor wat voor baan je wilt solliciteren, maar welke het ook is; blijf altijd zakelijk. Door een mooie lay-out te gebruiken, springt jouw cv tussen de rest uit. Zorg dat je het niet overdrijft, want het blijft een cv en geen kleurplaat.

Kort maar krachtig

Maak je cv niet langer dan 1 tot 2 pagina’s, tenzij je een erg lange carrière hebt. Maak het duidelijk en overzichtelijk.

Werkervaring, opleiding en school

Het is belangrijk dat er meteen duidelijk is welke diploma’s je hebt en op welke plekken je hebt gewerkt. Laat zien dat je gegroeid bent in je werkervaring. Dit doe je door te laten zien dat je telkens iets nieuws geleerd hebt bij de verschillende werkgevers. Zet je meest recente opleiding bovenaan en werk naar beneden, zodat je eerste opleiding onderaan staat. Heb je een diploma behaald? Noem dan de officiële naam van dit diploma.

Laat algemene dingen, zoals kennis van Word. Dat kan iedereen wel. Wat kan jij en wat is daar bijzonder aan? Alleen zo spring je eruit.

Foto; ja of nee?

Deze keuze ligt bij jezelf. Een simpele portretfoto gemaakt met daglicht waarbij je recht in de camera kijkt en glimlacht, is altijd goed en nooit overbodig. Zo onthouden ze je niet alleen sneller maar kunnen ze ook een gezicht bij jouw prachtige cv voorstellen!

Succes!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten