Laatste nieuws: Pretty Little Liars acteurs houden reünie!

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Let's talk about sex!

In de puberteit hoor je verschillende woorden voorbijkomen waar je misschien de betekenis niet van weet. No worries, wij leggen de meestvoorkomende begrippen voor je uit!

Aftrekken

Aftrekken is de mannelijke vorm van masturberen. Bij het aftrekken pak je de penis vast en beweeg je de voorhuid van de penis over de eikel (het topje van de penis). Dit geeft voor de jongen een fijn gevoel, waardoor hij kan klaarkomen. Een ander woord hiervoor is rukken of fappen.

Beffen

Bij beffen wordt bij een meisje de clitoris met de tong gestimuleerd. Dit geeft een opwindend gevoel, waardoor een meisje kan klaarkomen. Een ander woord hiervoor is likken of orale seks.

Bevruchting

Bevruchting houdt in dat een mannelijke zaadcel een vrouwelijke eicel binnendringt. Wanneer dit is gebeurd, is de eicel bevrucht. Deze gaat dan vervolgens naar de baarmoederwand om zich hier te nestelen.

Clitoris

De clitoris is een gedeelte in de vulva van een meisje. Dit is het meest gevoelige plekje. Het voelt vaak als een bobbeltje aan de voorkant van de vagina.

Condoom

Een condoom is een voorbehoedsmiddel wat je beschermt tegen SOA’s (dit begrip komt later aan bod) en ongewenste zwangerschappen. Het is een dun rubber hoesje wat om de stijve penis wordt geschoven.

Dildo

Een dildo is een seksspeeltje. Het heeft de vorm van een penis, waardoor je jezelf of je partner kunt bevredigen. Het kan gebruikt worden bij de vagina en de anus.

Erectie

Een erectie houdt in dat een jongen opgewonden raakt. Hierdoor wordt de penis hard, vaak wat groter en gaat ‘ie overeind staan.

Geil

Geil zijn houdt in dat je opgewonden raakt. Je hebt dan veel zin in seks of seksuele handelingen.

Hetero

Hetero houdt in dat je op het andere geslacht valt. Dus wanneer je een meisje bent, val je op jongens en wanneer je een jongen bent, val je op meisjes.

Klaarkomen (of een orgasme krijgen)

Wanneer je bij seks of masturberen het hoogtepunt bereikt, wordt dit klaarkomen genoemd. Wanneer een meisje klaarkomt, trekken de bekkenspieren samen, wat zorgt voor een spannend gevoel wat door het hele lichaam kan trekken. Wanneer een jongen klaarkomt, trekken de bekkenspieren zich samen en krijgt hij een zaadlozing.

LHBT

LHBT staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. Wanneer een meisje lesbisch is, valt ze op vrouwen. Wanneer een man homo is, valt hij op mannen. Wanneer iemand biseksueel is, valt die persoon op zowel mannen als vrouwen. Een transgender is iemand die in het verkeerde lichaam is geboren.

Maagd

Een maagd is een jongen of meisje die nog nooit seks heeft gehad. Het kan zijn dat iemand wel al andere dingen heeft gedaan, maar nog niet daadwerkelijk seks heeft gehad. Dan ben je dus nog maagd.

Pijpen

Pijpen is het stimuleren van de penis van een jongen met de mond. Dit kan dus het likken of zuigen van een penis zijn. Dit geeft een jongen een fijn gevoel, wat vaak tot een orgasme leidt.

SOA

SOA is de afkorting van Seksueel Overdraagbare Aandoening. De tien meest voorkomende SOA’s zijn: chlamydia, genitale wratten, herpes genitalis, gonorroe, hepatitis B, trichomonas, syfilis, hiv-infectie, schaamluis en schurft. SOA’s worden meestal opgelopen door onveilig vrijen. Zorg dus altijd dat je het veilig doet en een voorbehoedsmiddel gebruikt!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten