Laatste nieuws: Dit is Boef zijn nieuwe bedrijf! 

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle news

Alles over krullend haar (type 4)

Heb jij krullend haar en weet je niet of je onder type 4 valt? Of wil je weten hoe je je haar moet verzorgen? Dan lees je hier alles over het haar type 4!

Krultype 4 zijn dichte en strakke krullen! Doordat het strakke krullen zijn kan het haar inkrimpen. Hierdoor lijkt je haar veel korter dan dat het in werkelijkheid eigenlijk is. Ook wordt type 4 kroeshaar genoemd.

Onder ieder type haar vallen A, B en C. Zo zijn de krullen die onder A vallen groter en de krullen die onder C vallen kleiner en nauwer.

4A

4A krullen zijn spiraalvormige en strakke krullen. Deze krullen maken een ‘S’ vorm. Het patroon van de krullen zijn losser van type 4B.

4B

Deze krultype heeft vaak een ‘Z’ vorm. De krullen hebben een strakke en kleine krul. Hierdoor lijk je haar korter dan dat het is.

4C

Dit zijn de kleinste krullen van de A, B en C types. De krullen zijn zo dicht dat het moeilijk is om onderscheiding te maken onder de krullen.

Verzorging van haartype 4

Voor de verzorging van type 4 kan je zware producten gebruiken. Het is belangrijk om sterk verzorgende hydraterende producten gebruikt. Vaak zitten er dan butters en oliën in de shampoo en conditioner. Ook is het handig om 1 keer in de week een haarmasker te gebruiken.

De producten die voor bijna alle krultypes werkt zijn: Flora & Curl, Curls Nature’s en Little Secret.
Het kan soms zijn dat een product goed voor jou haartype werkt, maar voor een andere krultype bedoeld is. Blijf vooral dat product gebruiken! Je moet niet de regels te streng opvolgen. Soms werken andere producten ook prima voor jouw haar.

Persoonlijke haar test

Wil je weten welke producten het beste zijn voor jouw haar type?  Zo kan je een haar test doen op CG Hair. Door een aantal vragen te beantwoorden wordt er een selectie gemaakt onder een aantal producten die het beste zijn voor jou! Ook wordt er advies gegeven en aangegeven welke stappen je moet doen. Dit wordt de Curly Hair Methode genoemd!

In de onderstaande link kan je de haartest gratis online doen:

https://www.cghair.nl/haartest

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten