Laatste nieuws: Shawn Mendes geeft een update na gecancelde tour

Beauty Body Celebs Fan Fiction Fashion Lifestyle

Thuis haren knippen

Is je haar te lang geworden, zit het niet meer in model of wil je een nieuwe coupe? En stel je een bezoekje aan de kapper liever nog even uit? Dan is het tijd om zelf je haar te leren knippen. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten. 

Allereerst heb je een scherpe kappersschaar, fijne kam en eventueel een klem of wat elastiekjes, zodat je je haar omhoog kunt zetten. 

Lang en stijl haar

Maak je haar eerst vochtig met een plantenspuit. Verdeel je haar daarna in twee lagen. Zet de bovenste laag vast met een klem of met een elastiekje. Je begint onderaan met knippen. Maak een midden scheiding en trek je haar naar voren, zodat het over je schouders hangt. Kijk in de spiegel en hou de pluk die je wil knippen tussen je vingers. Knip de uiteindes niet kaarsrecht af, maar knip ‘kleine hapjes’. Herhaal dit pluk voor pluk, totdat het hele haar is gedaan. 

Lang en krullend haar 

Hou je haar droog en in model. Pak een plukje draai het rond je vinger en knip voorzichtig de doden punt in. Schud de krullen uit en knip waar nodig voorzichtig waar het haar te zwaar is. 

Kort en krullend haar 

Dit kapsel is lastig om te knippen. Belangrijk is om je krullen niet uit te kammen. Knip het haar droog en in het model hoe je het normaal draagt. Kijk in de spiegel en knip waar je haar te zwaar wordt. Pak een plukje, draai de pluk rond en knip de uiteinden in. Je knipt dus niet verticaal, maar met kleine ‘inknipjes’. Schud je krullen tussendoor goed uit. 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten