Laatste nieuws: Ferry Doedens heeft een nieuwe vriend

Beauty Body Celebs entertainment Fashion Lifestyle

Alles over krullendhaar (type 3)

Binnen de ‘Curly Girl’ wereld wordt er veel over krultypes gesproken. Maar welke krultypes zijn er nou eigenlijk? Hoe bepaal je jouw krultype en vooral, welke haarproducten passen daar het beste bij? In dit artikel lees je alles over krultype 3!

Krultype 3a: Grove krullen

Bij krultype 3a hebben we het over krulhaar met een duidelijke S. De krullen zijn dus grof, maar nog steeds gemakkelijk stijl te föhnen.

Krultype 3b: Krullend haar, spiraalvormig

Heb je krultype 3b, dan zijn jouw krullen spiraalvormig. Het is erg lastig om dit haartype steil te krijgen en vaak heb je behoorlijk dik haar. De grove structuur zorgt er ook voor dat jouw haar wat droger is dan bij de andere krultypes.

Krultype 3c: Krullend haar met lichte kroes

Heb je krullend haar met lichte kroes, dan kun je steil haar meestal wel vergeten. Dit is een erg lastig klusje. Jouw haar kenmerkt zich door spiraalvormige kleine krullen en is erg bouncy. Daardoor heeft en krijgt je haar ook veel volume.

De verzorging van krultype 3

Was je haar regelmatig, zo’n 3 keer per week, en kies dan het liefst voor een shampoo die vrij is van sulfaten. Het is goed om voor een shampoo te kiezen die is gemaakt van natuurlijke producten. Arganolie, kokosolie en olijfolie zijn bijvoorbeeld voedende oliën voor je haar. Sommige soorten krullen hebben het nodig om extra gehydrateerd te worden. Hiervoor kun je dus olie gebruiken. Deze moet je wel altijd goed uitspoelen. Er zijn ook krulcrèmes die speciaal voor jouw type krullen ontwikkeld zijn.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten