Laatste nieuws: Katy Perry in paniek bij American Idol

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Alles over: nagellak

Nagellak komt in alle kleurtjes en soorten formules. Nagellak kan jou look helemaal compleet maken en is echt het puntje op de i om het dus af te maken. Nagellak staat ook heel vrolijk en classy. Maar weet jij wel alles over nagellak? Hier zijn een paar feitjes en tips over nagellak!

Houdbaarheid

Als je het nagellakpotje ongeopend is, blijft de nagellak altijd goed. Pas wanneer je het nagellakpotje geopend is, is de nagellak voor één tot twee jaar houdbaar. Dat komt doordat er dampen vrijkomen die de samenstelling van de nagellak verandert. Voor nagellak remover is er geen houdbaarheid datum. Die blijft altijd goed!

Donkere nagellak

Donkere kleuren nagellak zijn de kleuren die het snelst afbrokkelen. Door het hoge pigment dat voor komt. Om dit minder snel te voorkomen werkt het om meerdere dunnen laagjes nagellak aan te brengen. Hierdoor blijft je nagellak langer zitten.

Meerdere functies

Nagellak heeft meerdere functies dan alleen je nagels lakken! Nagellak kan zo dingen maken of beschermen. Bijvoorbeeld je hebt een dunne panty aan, maar die scheurt de hele tijd. Als je er dan doorzichtige nagellak over doet zal je panty niet meer verder scheuren. Zo werkt het ook voor sieraden die afgeven. Als je doorzichtige nagellak over de sieraden doet en het laat drogen voorkomt het roest en verkleuring. Superhandig dus!

Waar bewaren?

Het is belangrijk om je nagellak op een droge plek op kamertemperatuur te bewaren. Sommige mensen bewaren nagellak in de badkamer. In de badkamer is het vaak vochtig en niet handig om nagellak te bewaren. Ook worden er door sommige geadviseerd om nagellak te bewaren in de koelkast. Dat moet je niet doen! Dat zorgt ervoor dat nagellak gaat kristallen, hierdoor gaat het lakken dan slecht.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten