Laatste nieuws: Het vierde seizoen van Never Have I Ever

Beauty Body Celebs entertainment Fashion Lifestyle

Alles over: self-love

Iedereen is weleens onzeker of voelt zich een dag niet zo goed in diens lichaam. Op dit soort dagen kan je wel wat extra self-love gebruiken. Wat is self-love? Hoe kan je meer van jezelf gaan houden? Wij leggen het je uit in dit artikel!

Wat is self-love? 

Self-love, ook wel zelfliefde, is meer dan alleen lekker in je vel zitten. Het gaat om van jezelf houden en jezelf accepteren zoals je bent. Het is belangrijk dat je van jezelf houdt. Het gaat bij self-love niet alleen om jezelf verwennen met bijvoorbeeld een warm bad of een bloemen voor jezelf kopen. Het gaat om naar je lichaam en gevoelens luisteren. En om van jezelf te houden.

Hoe kan je meer van jezelf gaan houden? 

Het is belangrijk om tijd te nemen voor jezelf. Je hebt misschien een drukke agenda door school, vrienden en misschien wel een bijbaantje. Maar het is ook goed om eens een dagje voor jezelf te plannen. 

Het is bij self-love ook van belang om erachter te komen wie je écht bent. Als je dit niet weet, zal je ook niet weten hoe je voor jezelf self-love kan creëren. Je kan nadenken over wat je graag wilt en zo kom je elke dag een stapje dichter bij de persoon die je graag wilt zijn. 

Durf ‘nee’ te zeggen! Als je ergens niet achterstaat, dan moet je het ook zeker niet doen! Zorg dat je je goed voelt bij de keuzes die je maakt. 

Laat je niet beïnvloeden door anderen om je heen. Het kan gebeuren dat je van een vriend of vriendin een negatieve opmerking krijgt. Dit kan ervoor zorgen dat je je onzeker gaat voelen. Probeer hier niet te veel naar te luisteren het brengt je namelijk niets positief. Geloof in jezelf en niet in de negatieve mening van anderen! 

Self-love influencers

Op social media worden er door influencers vaak foto’s geplaatst die bewerkt zijn. De lichamen en/of gezichten zien er daardoor niet altijd echt zo uit. Toch kunnen dit soort foto’s op je tijdlijn je onzeker maken. Maar er zijn genoeg influencers die zich inzetten voor self-love en body positivity en geweldige foto’s posten op hun social media! 

Accounts om te volgen voor meer self-love op je tijdlijn! 

Ashley Graham

Isadee Jansen

Chessie King

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten