Laatste nieuws: Ophef rondom vakantie Lil Kleine

Beauty Body Fan Fiction Fashion Lifestyle

Alles over Air Jordan 1

Zoals je misschien wel hebt gezien is de Air Jordan 1 weer helemaal in. Maar wat is dit voor schoen, waar komt de schoen vandaan en hoe moet je het stijlen? 

Allereerst is het natuurlijk handig om te weten waar de schoen vandaan komt. De schoen is van het merk Nike. We kennen natuurlijk allemaal de Air Max of Air Forces. Maar waar staat de Jordan voor? 

Jordan is de naam van oud-basketballer Michael Jeffrey Jordan. Michael Jordan zelf staat ook op de schoen. Het poppetje wat vaak op de tong van de schoen te zien is, is het silhouet van Michael. Het logo aan de zijkant van de schoen is een basketbal met daaronder vleugels; de wings. Michael stond bekend om zijn bekende sprongen. Als hij in de lucht sprong, kon hij zichzelf in de lucht nog extra afzetten. Hierdoor leek het net alsof hij kon vliegen, daar staan de vleugels voor. 

Air Jordans begonnen dus als basketbalschoenen, maar inmiddels is hebben ze de lijn zo uitgebreid dat er wel drieëndertig soorten Air Jordans zijn. De Air Jordan 1 is zeker wel de bekendste uit de hele Air Jordan lijn. Deze schoen is meer een sneaker die je in het dagelijks leven gebruikt, dan dat het een sport sneaker is. 

De schoenen zijn in ontzettend veel kleuren te krijgen! Dit maakt de Jordans zo leuk. Van compleet wit of zwart tot neon groen met neon oranje. Ook zijn er verschillende hoogtes. Je hebt de low, de mid en de high. De meest gedragen hoogte op dit moment is de Air Jordan 1 mid.

Omdat er dus zoveel kleuren en hoogtes zijn kan je met de Air Jordan 1 heel veel combinaties maken. Een leuk zomerjurkje, een trainingspak of een net pak. Jordans staan eigenlijk overal bij. Je kan het helemaal bij je eigen stijl aanpassen en er creatief op los gaan. 

Alles leuk en aardig, maar waar kan je die Jordans dan halen? Omdat de Jordans de laatste tijd zo populair zijn, zijn ze helaas op veel plekken niet meer te krijgen. De low’s zijn meestal nog wel verkrijgbaar, maar de mid’s zijn vaak uitverkocht. 

Wat je het beste kan doen om een paar te scoren, is op alle websites die de schoenen verkopen je meldingen aan zetten. Als de schoenen in jouw maat weer op voorraad zijn, krijg je hier een melding van.

Ook op apps zoals United Wardrobe en Vinted kan je de schoenen vinden. Hier worden zowel tweedehands als nieuwe Jordans verkocht. 

Een derde optie is op Instagram accounts kijken en zoeken. Er zijn meerdere bedrijven die via Instagram Jordans of andere speciale sneakers verkopen. Vaak moet je de eigenaar van het account een DM sturen met de vraag of de schoen die je graag wilt nog in jouw maat verkrijgbaar is. Meestal hangt de prijs van de schoenen aan je schoenmaat af. Maat 39 is bijvoorbeeld meer gewild dan maat 35. Één nadeel hiervan, de prijzen van de schoenen lopen op dit soort accounts vaak hoger op. 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten