Laatste nieuws: Gaat Emma Watson ooit nog acteren?

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Alles wat je moet weten over tampons!

Tampons, best enge dingen eigenlijk. Vooral als je ze nog nooit hebt gebruikt. Wij zijn hier om jou uit de brand te helpen, met alle tips en weetjes over tampons. Zo word jij een pro in het gebruiken van een tampon en hoef je nooit meer bang te zijn!

Verschillende maten

Tampons komen in heel veel verschillende soorten en maten. Dat kan best verwarrend zijn!

De maat van een tampon hangt af van hoe erg je ongesteld bent. Bloed je gedurende je ongesteldheid heel weinig en heb je over het algemeen weinig last van je periode, dan kan junior/slim perfect voor je zijn!

Ben je juist de eerste dagen altijd heftig ongesteld, maar de laatste dagen minder, dan kun je gaan voor super of super plus. Je kunt deze weer op de minder heftige dagen afwisselen met een kleinere tampon.

Als je gemiddeld ongesteld bent, dan raden wij je regular/medium aan. Je kunt ook afwisselen met de kleine tampon op de laatste dagen van je periode.

Het kan zijn dat je ongesteldheid zo heftig is dat je voor een super plus of ultra moet gaan. Let op: deze is best groot, je kunt het beste altijd met een kleinere beginnen!

Soorten tampons

Naast de maten zijn er ook veel verschillende soorten en merken tampons. Om het makkelijker te maken hebben wij een lijstje van de beste en goedkoopste tampons!

  • O.B. Pro comfort €2,79 (tip van de redactie)
  • O.B. compact applicator €3,59
  • Kruidvat eigen merk €1,19-1,29
  • Etos eigen merk €0,99

Tip! Houd de aanbiedingen in de gaten, zo scoor je ze het goedkoopst 😉

Inbrengen

Wellicht is het inbrengen van een tampon best wel even spannend. Het kan zijn dat de eerste keer een tampon inbrengen niet goed lukt. Dit kan komen door dat jij je spieren te veel aanspant of de tampon net niet helemaal goed in je vagina duwt. No worries! Dit heeft bijna elke meid wel eens meegemaakt. Mocht je het nou echt lastig vinden, raden wij jou de tampon met inbrenghuls aan. Dit werkt gemakkelijk en is totaal niet eng! Je hoeft bijna niets zelf te doen, wat het ook een stuk hygiënischer kan maken.

Kies je voor een normale tampon, dan is het vooral belangrijk dat je handen schoon zijn (zo voorkom je bacteriële infecties daar beneden).

Voor het inbrengen is het ook belangrijk dat je een makkelijke houding aanneemt. Je kunt bijvoorbeeld een been op de wc zetten of op de badrand, maar je kunt ook een beetje hurken (zoals je op de wc zit).

Probeer vooral te ontspannen en je spieren te relaxen en voilà!

Waarom een tampon gebruiken?

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om geen tampon te gebruiken, dat is helemaal aan jou. Experimenteer wat jij fijn vindt. In tegenstelling tot maandverband voel je een tampon niet zitten. Dit zorgt ervoor dat jij lekker vrij kunt bewegen tijdens je ongesteldheid. Daarnaast is het ook helemaal veilig om te zwemmen met een tampon!

Tip: vervang de tampon regelmatig! Als de tampon langer blijft zitten dan zou moeten, is er kans op het Toxic Shock Syndroom. Dit is een syndroom veroorzaakt door bacteriën. Mocht je de symptomen van TSS ervaren tijdens het dragen van een tampon; neem meteen contact op met je huisarts.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten