Laatste nieuws: Jarige Monica Geuze barst in tranen uit in restaurant

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Menstruatiecup ja of nee?

We hebben je al eerder verteld over wasbaar maandverband. Nu gaan we je wat vertellen over het menstruatiecup. Wat is het precies en waarom zou je het moeten gebruiken in plaats van een tampon?

Een menstruatiecup is een klein bekertje van silicone materiaal die een tampon moet vervangen. In plaats van dat het je bloed absorbeert, vangt het je bloed op. De cup is veel duurzamer en je kan hem hergebruiken, waardoor je denkt om het milieu en je portemonnee. Je kan zo’n cup namelijk jaren gebruiken!

Verschil met tampon

Een menstruatiecup kan je 8 uur lang achter elkaar inhouden en vangt ook veel meer op dan een tampon. Je hoeft dus niet om de twee uur je tampon te vervangen. Het kost wel wat geld, maar je bespaard er ook heel veel geld mee. Zeker als je zo’n cup gemiddeld 10 jaar kan gebruiken. Ook scheelt het een heleboel afval, waardoor het weer goed is voor het milieu.

Groot

Bij het zien zo’n menstruatiecup denk je vaak gelijk al “wow, die is groot”. Ja, hij lijkt ook wel groot, maar dat valt reuze mee. Als je hem namelijk in brengt, vouw je hem in en als je hem loslaat, klemt zij zich gewoon vast in je vagina. Dat klinkt heel eng, maar dat is het zeker niet. Je voelt hem niet eens zitten!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten