Laatste nieuws: Katy Perry in paniek bij American Idol

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Basis stappen voor make-up

Mocht je nog geen make-up dragen en wil je dit wel gaan doen, of draag je het al maar wil je gewoon meer tips, dan hebben wij speciaal voor jou deze lijst gemaakt! We hebben hier op een rijtje alle basis stappen gezet om make-up goed onder de knie te krijgen! 

Wat is je stijl?

Allereerst is het handig dat je er achter komt wat je stijl is. Ben je meer van de full face, of een natural glam? Als je weet wat je stijl is kan je daarop inspelen. Dan weet je welke producten je aan moet schaffen en welke make-up artiesten je eventueel als voorbeeld kan nemen. 

Clean your face! 

Voor je überhaupt er aan denkt om make-up op te doen, maak je gezicht schoon! Als je nog make-up resten van je vorige look er op hebt zitten, kunnen deze zich vermengen met je nieuwe look. Ook is het een stuk beter voor je gezicht om het schoon te maken, grote kans dat je puistjes ook een stuk minder worden! Het is net zoals met schilderen, begin met een schoon canvas! 

Prime it!

Zorg ervoor dat je primer gebruikt! Als je primer gebruikt blijft je make-up niet alleen langer zitten, maar is je huid ook beschermt tegen de laag make-up die je later op gaat brengen. 

It’s all about blending!

Of we het nou over oogschaduw of contour hebben, blenden blenden blenden! Dit is één van de gouden regels in de make-up wereld. Als je je make-up niet blend krijg je grote strepen op je gezicht en dit wil je natuurlijk niet! Als je make-up geblend is komt het niet alleen een stuk natuurlijker over, maar komt je make-up er ook veel beter uit. Dan krijg je echt die killer jukbeenderen in plaats van een paar strepen!

Wat is je ondertoon? 

Het is handig om te weten welke ondertoon je huid heeft. Heb je een koele, warme of neutrale ondertoon? En heb je meer gele of roze tinten? Als je dit niet weet is het ook moeilijk om een matchende foundation en concealer te vinden. Je kan hier via het internet achter komen, maar je kan ook gewoon een keer naar een Make-up winkel gaan! De mensen die hier werken zijn hierin gespecialiseerd dus kunnen je goed verder helpen.

Keep it clean! 

Houd je kwasten en beautyblenders schoon! Als je kwasten schoon zijn blijft je huid en je make-up look ook het schoonst! 

Less is more

Een full face of make-up betekent niet dat je gelijk dikke lagen foundation op hoeft te smeren. Negen van de tien keer is minder make-up mooier.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten