Laatste nieuws: Louis Tomlinson over vriendschap met Zayn Malik

Beauty Body Celebs Fan Fiction Fashion Lifestyle

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met vlees eten

Steeds meer mensen kiezen ervoor om vegetariër te worden of in ieder geval minder vlees te eten. Zit jij te twijfelen om te stoppen met vlees eten? Lees dan dit artikel goed om het zeker te weten!

Verlaagt cholesterol

Vlees staat ook wel bekend om zijn hoge concentratie verzadigde vetten en slecht cholesterol. Dit zorgt voor het dichtslibben van de bloedvaten, wat weer zorgt voor hart- en vaatziekten. Deze ziekten zijn op dit moment doodsoorzaak nummer één in Nederland. Heftig dus! Een onderzoek wijst uit dat na het stoppen van vlees eten cholesterolniveau wel tot 35% kan dalen.

Minder ontstekingen

Vlees (en dan voornamelijk rood vlees) vergroot de kans op langdurige chronische ontstekingen die o.a. auto-imuunziekten, beroertes, diabetes en hartaanvallen kunnen veroorzaken. Plantaardige voeding werkt daarentegen van nature ontstekingsremmend.

Minder kans op diabetes type 2

In Nederland wonen veel mensen met diabetes type 2. Na een onderzoek in Wageningen blijkt: mensen die bewerkt of rood vlees eten hebben een verhoogde kans op diabetes type 2. Nog een goede reden om te stoppen met vlees dus.

Je darmbacteriën veranderen

Als je goede en slechte darmbacteriën een goed balans hebben zorgt dat voor een gezonde spijsvertering, een goede stoelgang en een goed werkend immuunsysteem. Dat werd onderzocht door een Amerikaans onderzoek. Mensen die geen vlees eten hebben veel meer beschermende bacteriën dan mensen die wel vlees eten.

Naast veel voordelen heeft minder vlees eten ook nadelen.

Tekort aan proteïne en vitamine B12

Door een tekort aan proteïne en vitamine B12 kun je op de lange termijn duizeligheidsklachten, concentratieproblemen en- of vermoeidheidsklachten ervaren. Gelukkig kan je dit oplossen! Een te kort aan proteïne kan makkelijk worden opgelost door meer noten, bonen, peulvruchten en andere proteïnerijke producten te eten. Een vitamine B12-tekort kun je voorkomen door het eten van eieren en andere zuivelproducten. Ook kun je vitamine B12 supplementen nemen.

Inname van eiwitten

Wanneer je stopt met het eten van vlees kan het gevaar optreden dat je te weinig eiwitten binnenkrijgt. Gelukkig komt eiwit niet alleen voor in vlees en heb je ook geen enorme hoeveelheden eiwit nodig om gezond te blijven, maar je kunt ook niet zonder. Deze kun je bijvoorbeeld vinden in linzen, biologische sojabonen, noten, quinoa, bonen, kikkererwten en spinazie.

Dit gebeurt er dus met je lichaam als je stopt met vleeseten. Het is jouw keuze en overweeg dan ook alles. Het is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de dieren.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten