Laatste nieuws: Dua Lipa: 'Krijg kick van mensen hun ongelijk bewijzen'

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Duurzame menstruatieproducten

Maandverband en tampons produceren maar liefst meer dan 200.00 ton restafval per jaar. Dit is natuurlijk heel slecht voor het milieu. Gelukkig zijn er duurzame alternatieven voor menstruatieproducten. In dit artikel delen we deze alternatieven met je!

Menstruatiecup

De menstruatiecup gaat superlang mee, wel vijf tot vijftien jaar. Het is een cup van siliconen die je inbrengt als een tampon. Eerst klap je het cupje in en brengt het daarna in. In je vagina klapt de cup uit, waardoor het bloed opvangt. De menstruatiecup vangt drie tot vijf keer meer bloed op dan een tampon. Je kunt de cup 12 uur lang dragen. 

Menstruatieondergoed 

Als je liever niets inbrengt, is menstruatieondergoed mogelijk iets voor jou! Het is een onderbroek met bij het kruis een wat dikkere laag. Het broekje vangt het bloed op. Nadat je het gebruikt hebt, kun je het in de wasmachine gooien en daarna weer hergebruiken. Menstruatieondergoed is erin verschillende soorten. Zo heb je verschillende broekjes voor de dagen dat je meer bloed verliest en voor dagen dat je weinig tot geen bloed verliest. 

Wasbaar maandverband 

Wasbare maandverbanden zijn net als ‘normale’ maandverbanden, maar dan gemaakt van katoen. De verbanden maak je vast met vleugels of drukknoopjes. Ook de maandverbandjes kun je wassen en daarna hergebruiken. Met het wasbaar maandverband bespaar je veel geld en het is een stuk beter voor het milieu. 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten