Laatste nieuws: Gaat Emma Watson ooit nog acteren?

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Gescheiden ouders, wat nu?

Het is altijd erg lastig als je te horen krijgt dat je ouders uit elkaar gaan. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet.


1. Krop je gevoelens niet op

Het is belangrijk om je gevoelens te uiten. Als je je verdrietig of boos voelt, ga dan naar iemand toe die je vertrouwt. Zij kunnen naar je luisteren, met je praten en je geruststellen. Het voelt goed om je hart te luchten.

2. Geen oudertaken op je nemen

Het gebeurt vaak dat de oudste de oudertaken op zich neemt, wanneer de ouders besluiten om uit elkaar te gaan. Echter raden wij je dit niet aan. Dit zorgt voor meer druk en meer stress. Je kunt het beste met je ouders (apart) praten om zo te bespreken hoe het verder zal gaan.

3. Meng je niet in de ruzie tussen je ouders

Vooral in de periode van de scheiding zal er veel ruzie zijn tussen je ouders. Probeer je hier niet mee te bemoeien, want dan kunnen je ouders hun irritaties op jou af reageren. Dit is voor zowel jou als je ouders niet fijn. Ga liever even naar boven, naar buiten of naar een vriend of vriendin.

4. Kies geen kant

Tijdens ruzies kan de spanning hoog op lopen. Je kunt in de verleiding komen om een kant te kiezen, maar doe dit niet. Hier krijg je spijt van en het doet je ouders enorm veel pijn. Zowel je vader als je moeder is een van je ouders en dat zal ook zo blijven.

5. Speel geen boodschapper

Vaak is het zo dat de ouders niet meer met elkaar praten en dat de kinderen de dupe hiervan zijn. Er wordt door de ene ouder iets gezegd dat jij dan weer door moet geven aan de andere ouder. Maak duidelijk dat dit niet de bedoeling is en dat jij er niet tussen wilt komen te staan.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten