Laatste nieuws: Ali B vertelt zijn kant bij zedenzaak

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Help ik ben verbrand. Wat nu?

Je kent het wel.. net even iets te lang in de zon gelegen en je bent vergeten om je in te smeren. En nu, knalrode vlekken, heel veel pijn en over een aantal dagen gaat het vervellen beginnen.. Hier een aantal tips wat je kunt doen als je verbrand bent!

#1 Aftersun

Koop een aftersun met aloë vera erin, dit geeft een extra verkoelend gevoel. Smeer je goed in zodat je huid niet nog meer uitdroogt. 

#2 Douchen  

Als je heel erg verbrand bent is het heerlijk om even te douchen onder een lauwe tot koude douche, dit zorgt ervoor dat je huid verkoelend aanvoelt voor de verbrande plekken. 

#3 Komkommer

Pak een komkommer, snij deze in schijfjes en leg deze op de huid. Komkommer werkt net als aloë vera erg verkoelend. 

#4 Verkoelende doek

Neem een handdoek en maak deze nat met koud water en leg deze op de plekken waar je verbrand bent. Dit voelt heerlijk en verkoelend aan. TIP: Dit is ook erg fijn om te doen voordat je gaat slapen!

#5 Yoghurt 

Klinkt misschien gek maar yoghurt werkt heel goed tegen verbranden, er zit in yoghurt probiotica en enzymen die je huid een verkoelend effect geven. Smeer je in met pure yoghurt, laat dit 5 minuten intrekken en was dit er daarna af met lauw water. 

Het is natuurlijk het allerbeste voor je huid om niet te verbranden. Zorg daarom voor een goede zonnebrand met juiste factor en smeer je elk uur in! 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten