Laatste nieuws: Dieuwertje Blok moet neusamputatie ondergaan

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Herfst recepten

Een middagje de keuken in met je vriendinnen voor een leuk recept? Wij hebben een aantal lekkere recepten voor je op een rijtje gezet!

Pompoen brownie

Om gelijk in de herfstsfeer te komen is deze pompoen brownie perfect! Het is ook nog eens super makkelijk om te maken!

Wat heb je nodig?

  • 200 gr pompoenblokjes 
  • 3 eieren 
  • 180 gr suiker 
  • 120 gr zachte roomboter 
  • 100 gr pure chocolade 
  • 2 el cacaopoeder 
  • 1 tl koek en speculaaskruiden 
  • 0.5 tl bakpoeder 
  • zout 
  • 100 gr bloem

Wat moet je doen?

  1. Kook de pomppoen blokjes ongeveer 10 minuten totdat ze zacht zijn
  2. Stamp de pompoen tot puree en laat de puree goed afkoelen
  3. Vervolgens klop je de boter en suiker samen
  4. Als dit goed gemengd is, voeg je één voor één de eieren toe
  5. Daarna voeg je de bloem, bakpoeder en zout toe
  6. De oven verwarm je voor op 180 graden
  7. Smelt de chocolade en meng de gesmolten chocolade met het beslag, de cacao poeder, pompoenpuree en koekkruiden
  8. Vet een ovenschaal of brownie vorm in
  9. Het beslag schep je in de ovenschaal
  10. Als laatste bak je de pompoen brownie op 45 minuten inde oven. 
  11. Als de oven klaar is, prik dan eerst met een satéprikker in de brownie Als de prikker er door uit komt, is hij klaar
  12. Laat hem afkoelen en snijd het in blokjes
  13. Klaar is Kees, jouw heerlijke pompoen brownie is klaar!

Pompoen muffins

Dit recept is genoeg voor 8-12 heerlijke muffins. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden, voor je aan de slag gaat met het maken van het beslag.

Ingrediënten 

  • 230 gram pompoenpuree
  • 250 gram volkoren- of speltmeel
  • 100 ml plantaardige melk
  • 2 vijgen
  • 1 eetlepel gember
  • 3 el shake en smootiemix (noten, lijnzaad en rauw cacao crips)
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl bakingsoda
  • 3 el vloeibare kokos- of olijfolie
  • Zoetmaker naar eigen wens; stevia, 4 el honing of 4 el agavesiroop

How to bake?

  1. Schil de pompoen en snijd deze in stukjes
  2. Kook het in een pan met water, zodat het zacht wordt (Je moet erdoor heen kunnen prikken met een vork)
  3. Giet het water af en stamp de pompoen tot puree
  4. Schil en snij de vijgen in kleine stukken
  5. Meng het meel en de melk tot een mooi egaal geheel
  6. Voeg de pompoenpuree, de shake en smoothie mix, gember, bakingsoda, olie en zoetmaker bij elkaar en meg het goed door elkaar heen
  7. Vul de muffinvormpjes voor de helft met het beslag
  8. Bak ze gaar in 30 minuten in een voorverwarmde oven. Zorg dat ze goudbruin zijn. 
  9. Laat ze even afkoelen en prik er met een satéprikker doorheen. Is de prikker schoon? Dan zijn je muffins klaar!

Peren kruimeltaart

Pompoen is vaak een van de eerste dingen waar je aan denkt als je het woord ‘herfst’ hoort, maar peer hoort er ook bij. Peren zijn lekker door de hele herfst en winter heen en wist je dat je er ook een taart mee kan maken? Dit recept is goed voor 4-5 personen. 

Wat heb je nodig?

Voor het kruimeldeeg:

  • 130 gr bloem
  • 75 gr basterdsuiker
  • 100 g boter
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden

Voor de vulling:

  • 5-6 kleine peren
  • 1 tl suiker
  • 1 tl kaneel
  • Handje rozijnen
  • 50 gr fudge (karamel)

Wat moet je doen?

  1. Verwarm de over voor op 180 graden. 
  2. Meng alle ingrediënten voor het kruimeldeeg door elkaar heen.
  3. Is het deeg nog te vochtig? Meng er dan wat extra bloem door heen. Het deeg hoeft niet stevig te zijn, maar juist kruimelig.
  4. Schil de beren en verwijder het klokhuis.
  5. Snijd de peren en fudge in stukjes en verdeel deze samen met de rozijnen over de boven van een ovenschaal.
  6. Verdeel het kruimeldeeg eroverheen. 
  7. Zet de peren kruimeltaart ongeveer 30 minuten in de oven en jij kan daarna genieten van je heerlijke taart!

Herfsttoetje

Om nog even in de sfeer van de peren te blijven, hebben we dit lekkere herfsttoetje met stroopwafels en stoofpeertjes. Het is super makkelijk om te maken en overheerlijk!

Ingrediënten 

  • Een pak verse stroopwafels
  • Een pak verse mini stroopwafels
  • Mascarpone
  • Bekertje verse slagroom
  • Vanillestokje
  • Pot met stoofpeertjes
  • Pumpkin pie spice of speculaaskruiden

Wat moet je doen?

  1. Snijd de stroopwafels tot grove kruimels. Let erop dat je het niet te fijn maakt
  2. Klop de verste slagroom stijf
  3. Meng met een vork de slagroom met de mascarpone
  4. Verwijder de vanille van het stokje en meng dit er als laatste nog doorheen
  5. Laat de stoofpeertjes uitlekken en breng ze op smaak met de pumpkin pie spice
  6. Pak nu een aantal potjes, glaasjes of bekertjes erbij en start met de laagjes
  7. Begin met de stroopwafelkruimels onderin, daar bovenop het mascarpone mengels en als laatste de stoofpeertjes. Herhaal dit tot je bovenaan het potje bent
  8. Zorg ervoor dat de laatste laag bestaat uit een laag stoofpeertjes
  9. Hier bovenop breng je een dunner laagje mascarpone over dat wordt bestrooid met stroopwafel kruimels. Steek er voor de sier nog een groter stuk in of een mini stroopwafeltje!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten