Laatste nieuws: Ariana Grande heeft een record behaald!

Beauty Body Celebs Fan Fiction Fashion Lifestyle

Het schoonheidsideaal

Elk lichaam is mooi en dat moeten we omarmen!

Het schoonheidsideaal wordt niet perse uitgesproken, maar het wordt wel heel erg gevormd door sociale media. Voel je je wel eens onzeker als je op Instagram scrolt en alleen maar perfecte plaatjes van dunne modellen met mooie borsten en dikke billen, vaak zongebruind en met een perfect leven ziet? Dát is het schoonheidsideaal. Het lijkt misschien lastig, maar je hoeft er hélémaal niet uit te zien als het schoonheidsideaal. Sterker nog: als je er niet uit ziet als het ideaal, maakt dat je absoluut niet minder “mooi”.

Door de jaren heen

Door de jaren heen heeft het schoonheidsideaal een hele reis afgelegd. Het ideaal van nu is niet hetzelfde als van 100 jaar geleden. Nu is het schoonheidsideaal voornamelijk: slank, lang, ronde borsten, dikkere billen, volle lippen en een smalle taille. In het victoriaanse tijdperk (honderden jaren geleden) was het heel normaal dat vrouwen curvy waren, sterker nog: dat was hun schoonheidsideaal.

Onzekerheid

Veel onzekerheid bij meiden wordt onbewust veroorzaakt door die perfecte plaatjes. Je hebt het idee dat je er net zo moet uit zien, je vergelijkt jezelf constant. Vanaf je geboorte wordt er al behoorlijk ingewreven wat “mooi” is. Misschien denk je: “hoe moet ik dat weten als ik een peuter ben?” Het begint al met de barbies waar je ooit mee speelde. Veel poppen waar je mee speelde hadden eigenlijk al het schoonheidsideaal. Heb jij ooit een Barbie gehad die niet slank was, geen lange dunne benen en gladde huid had?

Hoe ga je hiermee om?

Wij kunnen het ons goed voorstellen dat het lastig is om met het schoonheidsideaal om te gaan. Het belangrijkste is om voor jezelf te bedenken dat vergelijking niet nodig is en dat je prachtig bent zoals je bent. En bedenk je dat social media helemaal niet de werkelijkheid is.

Tip: volg influencers/TikTokkers/YouTubers die voor bodypositiviteit staan!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten