Laatste nieuws: Katy Perry in paniek bij American Idol

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Alles over de Kinsey-schaal

Seksualiteit is een lastig onderwerp als je twijfelt op wie je valt. Het wordt nog lastiger als je omgeving je vertelt dat jij misschien een andere voorkeur hebt dan andere. In dit artikel laten we je kennis maken met de Kinsey-schaal die je misschien meer duidelijkheid geeft.

De Kinsey-schaal is gebaseerd op een studie van een seksuoloog dat heteroseksueel zijn niet altijd zo zwart wit hoeft te zijn. Zowel dieren als mensen liggen met hun voorkeur op een soort schaal. Je kan dus in het midden zitten of ergens anders op de schaal.

Je kan het zo zien. Hier zie je dat er erg veel verschillende vakjes zijn. Hetero zijn en toch meiden aantrekkelijk vinden is dus niks geks. Iedereen heeft een andere voorkeur. Als je met de vraag zit: op wie val ik nou eigenlijk, kan je bij jezelf nagaan of je een relatie met het andere geslacht of zelfde geslacht ziet zitten. Vaak gaat het om de echte intimiteit en merk je daar op wie je valt. Experimenteren hiermee is ook goed, maar zorg wel dat je de ander dan uitlegt dat je nog niet helemaal zeker bent over je seksuele voorkeur. Dat is wel zo eerlijk tegenover de ander.

Je bent absoluut niet verplicht om een kant te kiezen of helemaal uit te zoeken waar je voorkeur ligt. Dat is aan jezelf en aan niemand anders, maar dit kan je misschien helpen als je het wel graag wil weten. Wees je er vooral bewust van dat je seksuele voorkeur geen keuze is. Waar je ook staat op deze schaal er is niks mee.

Aseksueel is ook nog een vakje die meestal naast de schaal valt. Er zijn nou eenmaal mensen die voor niemand een seksuele voorkeur hebben. Of die geen seks willen hebben. Je kunt gevoelens voor iemand hebben maar niet intiem willen zijn met iemand.

Praat er ook met vrienden en familie over. Misschien zitten zij met dezelfde vragen.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten