Laatste nieuws: Jarige Monica Geuze barst in tranen uit in restaurant

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Hoe steun jij #BlackLivesMatter?

Sinds de dood van George Floyd zijn er veel mensen die zich inzetten tegen racisme. Omdat er zoveel nieuws is, kunnen wij ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Vandaar dat wij een paar dingetjes voor jou op een rijtje zetten.

Wat is er aan de hand?

Een zwarte Amerikaanse man genaamd George Floyd is door politiegeweld om het leven gekomen. Een witte politieagent hield minutenlang zijn been tegen de keel van George aan, waardoor hij geen adem meer kreeg. George heeft dit meerdere keren aangegeven, maar de politieagenten luisterden niet. Dit heeft gezorgd voor de dood van George Floyd.

Wat betekent #BlackLivesMatter?

Door de dood van George Floyd zijn mensen gaan praten over racisme. De mensen met een witte huidskleur hebben vaak privileges, terwijl zwarte mensen dit niet hebben. Ook is er nog veel geweld tegen zwarte mensen en dit is iets wat moet stoppen. Mensen vragen aandacht hierom en gebruiken daarom de #BlackLivesMatter.

Wat kan ik doen om te helpen?

Het is belangrijk om de informatie door te geven. Dit kun je doen door social media te gebruiken en hiermee awerenesss te creëeren. Er zijn ook een aantal protesten waaraan je deel kunt nemen, maar houd wel de regels van het RIVM in acht.

Kan ik ergens nog meer informatie vinden?

Mocht je jezelf nog meer willen verdiepen, kun je de documentaire “Wit is ook een kleur (2DOC) kijken. Ook kun je op de Netflix de serie “When They See Us” kijken.

Ook kun je onderstaande links bekijken:

#BlackLivesMatter

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten