Laatste nieuws: Kylie Jenner bezocht in geheim ‘Wonka’-première

Beauty Body Celebs entertainment Fashion Lifestyle

"Ik haal kracht uit dingen doen waar ik van houd."

Sterre van Wijlen is een leuke spontane meid die in de bloei van haar leven staat. Dan krijgt ze plots te horen dat ze botkanker heeft. Hierdoor staat haar leven ineens op zijn kop. Ze besluit haar verhaal te delen op social media. In dit interview vertelt ze ons hoe het nu met haar gaat.

“Het gaat op dit moment goed met me. Ik zit bijna aan het einde van mijn behandeling. Ik ben wel een beetje moe en ik merk dat mijn lichaam op is, maar ik wil het uiterste uit mezelf halen”, vertelt de achttienjarige Sterre. Een tijdje geleden hebben ze de tumor bij haar weggehaald. “Ik zit nu in mijn nabehandeling, zodat het niet terug kan komen.”

Toen Sterre te horen kreeg dat ze botkanker had, besloot ze haar verhaal te delen op social media. Van veel mensen kreeg ze hele lieve reacties. “Ik vind het superleuk. Het was niet mijn bedoeling dat het zo groot ging worden. Iedereen is zo lief. Natuurlijk zitten er ook negatieve reacties bij, maar daar trek ik me niet zoveel van aan”, vertelt ze. Ze vindt het heel bijzonder dat er mensen zijn die haar al vanaf het begin volgen. “Ik krijg ook soms privéberichten van mensen dat ze me inspirerend vinden. Ik haal daar zelf ook kracht uit.”

Sterre wilt graag doorgaan met posten op social media. “Ik wil dingen leren aan mensen. Ik wil andere kinderen die kanker hebben helpen. Het is helaas niet van zelfsprekend. Iedereen kan ziek worden. Ik was ook normaal.”

Sterre put kracht uit alle lieve en positieve reacties op social media. “Ik haal ook kracht uit dingen doen waarvan ik houd. Ik heb geleerd om te genieten van de kleine dingen, omdat ik me altijd wel slecht voel. Mijn familie is er altijd voor me. Daar ben ik heel dankbaar voor. Ik haal veel kracht uit mijn familie en vrienden”, vertelt Sterre. 

In oktober 2020 kreeg Sterre te horen dat ze botkanker heeft. “Het begon met steken hebben tijdens het ademen. Toen ben ik naar de dokter gegaan, die zei dat ik rustig aan moest doen. Ik ben toen naar de fysio doorgestuurd. De steken gingen weg, maar ik kreeg daarna rugpijn. De fysio hielp uiteindelijk niet. Ik ben daarna naar het ziekenhuis doorgestuurd. In het ziekenhuis ben ik onderzocht. Na het onderzoek belde de dokter me gelijk op dat er iets niet goed was. Ze konden niet zeggen wat het was. De volgende dag ben ik met mijn ouders naar het ziekenhuis gegaan. Ik vond het zo spannend en ik zat te huilen in de wachtkamer. Meerdere keren vroeg ik aan mijn ouders of we naar huis konden gaan.”

“Ik liep met mijn ouders naar een kamer toe. Toen werd mij verteld dat ze een zwelling hadden gevonden. Ze hadden een tumor gevonden. Mijn wereld stortte in. Het eerste wat ik zei was: “Ik wil niet dood.” Mijn vader zei gelijk: “Nee je gaat niet dood. We gaan het samen doen en we komen hieruit.”

In het Prinses Maxima Centrum in Utrecht werd Sterre verder onderzocht. Daar kwamen ze erachter dat haar tumor kwaadaardig was. Dit betekende dat ze dus echt botkanker had. De tumor was uitgegroeid tot 7 centimeter. Dit is ter grote van een sinaasappel. “Mijn haar zou gaan uitvallen en de kans op vruchtbaarheid zou afnemen. Ik heb toen besloten om een eierstok weg te laten halen, zodat ik later in de toekomst nog kinderen kan krijgen. Ik vond het heel erg dat mijn haar zou gaan uitvallen. Je wordt gewoon een kankerpatiënt.”

@sterrevwijlen2

Chemo 6 ? ##foryoupage ##foryou ##fy ##childhoodcancer ##chemo ##dayinmylife ##cancer ##positivity ##viral ##sick ##survivor ##bonecancer ‼️TW: hospital ? ‼️

♬ Forever – Labrinth

Het was voor Sterre erg heftig om op zo’n jonge leeftijd geconfronteerd te worden met de dood. “Ik kan niet uitleggen hoe het was. Op deze leeftijd is zoiets niet van toepassing. Je denkt er totaal niet aan. Als je angst voor een toets hebt, kan je er wat aan doen. Aan mijn angst kan je niks doen.”

Sterre is nu achttien en zit in nabehandeling van haar hersteltraject. Als ze hiermee klaar mee is heeft ze al veel plannen om naar uit te kijken. “Ik ga lekker een week met mijn moeder naar Curaçao. Ik heb daar superveel zin in. Ik wacht nog een jaar met school. Volgend jaar wil ik beginnen met de studie Pedagogisch Medewerker. Dat komt door dit allemaal. In het jaar dat ik nog vrij ben, wil ik weer gaan sporten. Ik wil werken aan mijn conditie. Zodat ik weer fitter word”, vertelt ze ons. 

“Wat zou je mensen van jouw leeftijd willen meegeven?” vroegen wij Sterre nog.

“Wees alsjeblieft dankbaar dat je gezond bent. Je bent niet onsterfelijk. Je hoeft niet elke dag bang te zijn dat je ziek kan worden. Maar je mag er soms wel bij stil staan dat je gezond bent en dat je alles kan. Wees dankbaar en zuinig op jezelf.” 

Wil je meer zien van Sterre? Dan kan je haar volgen op TikTok en Instagram!

TikTok: @sterrevwijlen Instagram: @sterrevwijlen

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten