Laatste nieuws: Shawn Mendes geeft een update na gecancelde tour

Beauty Body Celebs Fan Fiction Fashion Lifestyle

Je eigen pony knippen doe je zo

Coronakapsels, we kennen ze allemaal inmiddels. Vooral in het begin van de eerste lockdown leefde iedereen zich uit met een schaar. Het was niet alleen een trend op TikTok, het internet stond er vol mee. Maar hoe knip je nou echt een mooie pony bij jezelf? Nou zo!

“Is dit nou wel zo’n goed idee?” vraag je jezelf hoogstwaarschijnlijk af. Als je het dan toch doet is het belangrijk dat je goed research doet; wat voor pony wil je knippen?

Ready?

Het is belangrijk dat je haar gewassen is én droog. Breng het in model zoals je het normaal gesproken ook draagt.

Verdelen

Maak een driehoekige vorm van je haar met een scherpe kam. Verdeel je pony vervolgens in drie verschillende secties: een middenvlak dat net zo breed is als je neus, en een linker- en rechterkant. 

Opwaartse knipjes

Nu kun je langzaam beginnen met knippen! Begin met het knippen van het middelste stuk door (kleine!) opwaartse knipjes te maken. Zo wordt je haar alvast iets dunner. Dat zorgt ervoor dat je bij de volgende stap makkelijker kunt knippen.

Knippen

Wanneer het haar fijn genoeg is geknipt, moet je je schaar een beetje kantelen zodat je diagonaal kunt gaan knippen. Op die manier kun je kiezen hoeveel je eraf wilt hebben. Wees niet te gehaast, doe rustig aan. Je hebt alle tijd en kunt er altijd later meer afhalen.

Doorpakken

Na het middengedeelte ga je over naar de buitenkanten. Pak een klein plukje van het geknipte deel als ‘guide’ voor de rest. Ga dan naar de linker- of rechterkant en herhaal stap 3 en 4. Zorg ervoor dat het middelste stuk en de rest gelijk geknipt is. Als dit er goed gaat herhaal je dit ook met de andere kant.

Als alles goed is gegaan kun je nu mooi genieten van je nieuwe pony! We begrijpen dat het toch een beetje lastig is, zoek dan een tutorial op YouTube. Zoals deze! Goodluck.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten