Laatste nieuws: Harry en Niall in Late Late Show

Beauty Body Fan Fiction Fashion Lifestyle

Je make-up kwasten schoonmaken; hoe en wat?

Een grote kans dat jouw make-up kwasten al een lange tijd ergens in je make-up tas liggen. Maar moet je ze eigenlijk niet schoonmaken? Hoevaak dan? En hoe? Nou zo!

Zonder dat je het doorhebt blijft huidvet en blijven huidschilfers in de kwasten zitten en worden ze zo een bron van bacteriën. Daarom is het belangrijk om je kwast(en) minimaal 1 keer per week schoon te maken.

Alle kwasten die je gebruikt voor make-up op oliebasis, kan je het beste schoon krijgen met water en een zachte zeep. Als de vlekken blijven zitten kun je het eventueel proberen met afwasmiddel. Voor kwasten die werken met een poeder is bijvoorbeeld shampoo een goed schoonmaakmiddel.

Als je de kwasten (voorzichtig!) hebt schoongemaakt moet je ze laten drogen. Doe dit in de lucht, dan behoud je de vorm het beste. Heb je daar echt geen geduld voor? Dan kan je altijd een föhn gebruiken!

Moral of the story: keep it clean. Maak je kwasten soms schoon en wees er voorzichtig op. Zo hoef je niet elk jaar loads of new ones in te kopen.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten