Laatste nieuws: Releases van vandaag!

Beauty Body Fan Fiction Fashion Lifestyle

Let’s talk: Drugs

In Nederland is het gebruik van sommige drugs toegestaan. Veel mensen, en steeds meer jongeren, gebruiken drugs. Welke soorten drugs zijn er en wat zijn de gevaren? In dit artikel gaan we je alles vertellen over de gevaren van drugs!

Wat is drugs?

Drugs zijn middelen die de hersenen prikkelen en als doel hebben je beter te voelen. Soms kom je ervan in een soort trans. De meest bekende drugs zijn alcohol en tabak. En ja dat zijn ook drugs. Jezelf beter laten voelen kan verschillende dingen betekenen. Sommige middelen zorgen ervoor dat je de wereld anders ziet en beleeft; verandering van waarneming dus. Er zijn ook drugs die meerdere uitwerkingen tegelijk hebben.

Schadelijk

Drugs kunnen schadelijk zijn op korte termijn maar ook op lange termijn. Het is lastig om precies vast te stellen hoe schadelijk een bepaalde drug is en om daarin een rangschikking te maken.

Een eerste veelgebruikt onderscheid is tussen softdrugs en harddrugs. Ook de inname van drugs verschilt. De ene drug wordt gerookt, een andere ingespoten, gesnoven of geslikt. Drugsgebruik hoeft niet per se gevaarlijk te zijn, tenzij je het te vaak of te veel gebruikt.

Tips

Als je ooit te maken krijg met drugs en het gaat proberen, zorg er in ieder geval altijd voor dat je niet alleen bent, zeker niet als je een bepaalde drug voor het eerst gebruikt. Je weet immers nooit hoe jij erop zult reageren. Gebruik ook nooit drugs en alcohol samen hier kun je heel slecht op gaan.

Wij raden aan geen drugs te gebruiken, maar je bent jong en mag je eigen keuzes maken. Denk dus altijd goed na over of je dit echt wilt gebruiken en praat er met je ouders over.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten