Laatste nieuws: Shawn Mendes geeft een update na gecancelde tour

Beauty Body Celebs Fan Fiction Fashion Lifestyle

4 tips voor acne

We hebben allemaal wel eens last van acne, of te wel puistjes. Maar wat kun je er nu eigenlijk aan doen om te zorgen dat het minder wordt? Huidtherapeut Annelijn van Ierland heeft speciaal voor jou de beste tips op een rijtje gezet!

Knijp puistjes zelf niet uit.

Bij het uitdrukken van puistjes druk je niet alleen talg naar buiten maar ook naar binnen. Hierdoor worden vaak kleine talgophopingen groter en ontstaan er meer ontstekingen in de huid. Daarnaast is de kans op het krijgen van littekens groter. Niet doen dus! Laat dit over aan een huidtherapeut of een acne gespecialiseerde schoonheidsspecialist.

Reinig je huid elke dag. Maar overdrijf dit niet!

Het is belangrijk om je huid dagelijks te reinigen met een milde wateroplosbare cleanser, om overtollig talg en vuil te verwijderen. Doe dat ’s avonds en eventueel ’s ochtends. Wanneer je teveel reinigt of te agressieve producten gebruikt is dat niet goed voor je (acne) huid. Overdrijf het dus niet. 

Ga niet onder de zonnebank of langdurig in de zon. 

Wat ik veel hoor is ‘mijn acne wordt beter door de zon’. Dat klopt in eerste instantie. UV straling (zon / zonnebank) droogt namelijk de huid dus ook puistjes uit, waardoor je huid tijdelijk beter wordt. Doordat de huid onder andere droger en dikker wordt door UV straling heeft het uiteindelijk een negatief effect en ontstaan er juist meer onzuiverheden. Ook kan het voor pigmentvlekken zorgen. Beschermen dus!

Gebruik make-up op waterbasis
.

Je huid een beetje camoufleren met make-up is op zich geen probleem, maar smeer je huid niet dicht. Gebruik geen producten op olie basis maar kies voor producten op waterbasis. Keep your skin clean!

http://skinkliniek.nl/

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten