Laatste nieuws: Monica Geuze weerlegt Kaj's denkwijze over Bachelor Paul

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Let's talk: eenzaamheid

We hebben het allemaal wel eens ervaren, het gevoel van eenzaamheid. Juist in deze tijd kampen veel jongeren met dit probleem. In Let’s Talk praten we over onderwerpen die moeilijk bespreekbaar zijn. Mensen schamen zich ervoor, er hangt een taboe omheen of men is bang om zich erover uit te spreken. Vandaag vertellen we je meer over eenzaamheid. Tijd om dit onderwerp bespreekbaar te maken!

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je mist een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan dat je zou willen. Hierbij komen vaak negatieve gevoelens zoals angst en zinloosheid bij kijken. Ook kun je er zowel lichamelijke als psychische klachten aan overhouden. Iedereen ervaart het gevoel wel eens, maar als het langer blijft kun je in een soort spiraal raken.

Nu komt natuurlijk de vraag, hoe ga ik hier het beste mee om? Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat je niet de enige bent. Iedereen heeft wel eens last van deze gevoelens en ook bij veel andere kan het lange tijd vasthouden. Je bent dus zeker niet alleen. Kijk of je in je omgeving met iemand kan praten. Is dit niet het geval? Dan kun je altijd nog bij verschillende partijen aan de bel trekken. Denk aan je mentor of een psycholoog.  

Ook is het belangrijk om te achterhalen waar de gevoelens vandaan komen. Op deze manier kun je sneller gaan zoeken naar een oplossing. Door met andere te praten kun je vaak ook sneller ontdekken hoe het gevoel ontstaat. Daarnaast is het ook heel belangrijk dat je weet wat je aan jezelf hebt. Leer je eigen gezelschap te waarderen. Ga een boek lezen, verdiep je in onderwerpen wat jij interessant vind, ga mediteren etc. Kijk waar je interesses liggen. Door je te focussen op wat je wel hebt, zal dit je gedachtes positief gaan beïnvloeden.

Tot slot kun je natuurlijk ook zelf meer gaan investeren in relaties met anderen. Vind een hobby en kijk of je hierbij kan aansluiten bij een clubje of een groep. Stuur een berichtje naar die ene vriendin die je eigenlijk al veelte lang niet heb gesproken. Of waag een poging op social media. Al hoewel je hier wel mee moet uitkijken, voor personen die zich anders voordoen. Veel meer mensen voelen zich net als jij, ook de mensen op social media.

Vergeet vooral niet lief voor jezelf te zijn, je bent geliefd en heel veel waard.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten