Laatste nieuws: Shawn Mendes geeft een update na gecancelde tour

Beauty Body Celebs Fan Fiction Fashion Lifestyle

Lunch recepten: notenallergie

Een notenallergie, veel mensen hebben hier last van. Het kan levensgevaarlijk zijn als je niet oplet. Voor mensen met een notenallergie is het soms een hele uitdaging om uiteten te gaan. Je moet altijd rekening houden met sporen van noten. Ook thuis kan het soms lastig zijn om een lekker gerecht klaar te maken. In veel producten zitten alsnog sporen van noten of staat er op de verpakking: dit is een fabriek gemaakt waar noten worden geproduceerd. Dit is al heel riksy. Wij hebben voor jou een paar notenvrije gerechten op een rijtje gezet!

Een rijst bowl met tofu teriyaki:

Wat eten we vanavond? Wat dacht je van een heerlijke fluffy bowl met rijst en meer lekkere ingrediënten? Deze rijstbowl zit vol met smaak, kleur en is makkelijk te maken. Je bent ongeveer 30 minuutjes bezig.

Wat heb je nodig?

Basmati rijst, tofu, 4 eetlepels koud water, sojasaus, 1 teentje knoflook, avocado, sojabonen, zeewier en komkommer. 

Je begint met de rijst te koken en de groentes (sojabonen en avocado) te wokken. Als dit allebei is gedaan kan je dit samen voegen in een grote pan. Je doet er vier eetlepels koud water en sojasaus bij. Roer dit gelijk door! Als het klaar is kan je het op een bord doen. Je kan nu de andere ingrediënten toevoegen: sojabonen, zeewier en komkommer. De hoeveelheid hiervan maakt niet uit! En voilà, je hebt een notenvrij rijstgerecht! 

Spring Rolls:

Nog een lekker recept. Spring Rolls zijn superlekker en ook notenvrij te maken. Je bent hier ook ongeveer 30 minuutjes mee bezig. 

Wat heb je nodig?

Rijstpapier, mi, komkommer, avocado, zeewier, en kip (als je dat erbij wilt hebben).

Je begint met het koken van de mi. Naast dat moet je ook de kip koken.  Als je de mi hebt gekookt, kan je er koud water overheen doen om het koud te maken. De kip is nu ook klaar. Je kan dit gaan snijden en laten afkoelen voor later. 

Als je dit hebt gedaan kan je de groentes gaan snijden in kleine stukjes en het in bakjes doen. 

Eigenlijk zit alles er dan bijna op. Je gebruikt het rijstpapier pas tijdens het eten. 

Et voilà! Je hebt weer een superlekker gerecht. Eet makelijk!  

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten