Laatste nieuws: Ali B vertelt zijn kant bij zedenzaak

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Puistjes van stress?

Is het waar dat je puistjes krijgt van stress?

Puistjes opstaan door verschillende factoren, zoals erfelijkheid, het gebruik van bepaalde medicatie en door verstoppende ingrediënten in cosmetica. Stres is ook een van die factoren. Maar hoe ontstaan die puistjes dan?

Bij stres maakt het lichaam cortisol aan. Dit wordt ook wel het stresshormoon genoemd. Het hormoon verzwakt het immuunsysteem, terwijl dit juist belangrijk is voor het tegenhouden van ontstekingen en herstellen van de huid. 

Vrouwen hebben vaker last van stresspuisten dan mannen. Dit komt door de hormonale schommelingen (bijvoorbeeld tijdens menstruatie of zwangerschap) en vaak door de stressvolle combinatie van werk en gezinsleven. Stresspuisten komen het meest voor op de kin en kaaklijn. 

Wat kun je er tegen doen?

Elke huid is anders, waardoor iedereen zijn skincare anders is. Wil jij weten welke producten het beste zijn voor jouw huid? Dan kun je hier kijken voor meer informatie. 

Annelijn van Ierland is huidtherapeut en dé specialist op het gebied van huid- en laserbehandelingen. Door vijftien jaar ervaring en haar wetenschappelijke kennis weer zij de best mogelijke oplossing.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten