Laatste nieuws: Ariana Grande heeft een record behaald!

Beauty Body Celebs Fan Fiction Fashion Lifestyle

Tips tegen de hitte

In Nederland laat het mooie weer nog even op zich wachten. Maar terwijl wij hier met onze paraplu door de regen lopen, is het in het zuiden van Europa bloedje heet. Hier lopen de temperaturen op tot zo’n 45 graden! Ga jij nog op vakantie of wacht jij gewoon totdat de hitte naar Nederland komt? Dan is het goed om alvast voorbereid te zijn. Vandaag bespreken wij de belangrijkste tips voor een warme zomerse dag.

1. Hydrateren

Zorg dat je voldoende water blijft drinken, het liefst twee liter op één dag. Ben je de hele dag van huis, zorg dan dat je genoeg flessen bij je hebt. Je wilt tenslotte niet uitdrogen. Heb je het erg warm, dan kan lauwwarme thee ook goed van pas komen. Ik hoor je al denken, hoe kan dat nou weer? De hitte van de thee zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur tijdelijk wordt verhoogd. Je lichaam reageert daar weer op door de thermostaat in je hersenstam lager te zetten. Zo krijg je het dus niet zo snel warm.

2. Verkoeling

Ben je in de buurt van een zwembad, dan is dit een ideale manier om eens flink af te koelen. Maar niet iedereen heeft natuurlijk deze luxe. Gelukkig zijn er talloze andere manieren om je lichaam te verkoelen. Je polsen onder de kraan houden is een bekende strategie, maar ook een washandje in je nek verricht wonderen. Een koud voetenbadje is voor vele ook ideaal. En natuurlijk kan een ventilator ook helpen!

3. De perfecte producten

Naast dat je voldoende water moet blijven drinken, is je voeding ook ontzettend belangrijk. Producten die veel water bevatten en dus ideaal zijn voor een zonnige dag zijn onder andere yoghurt, bessen, meloen, tomaten, komkommers en aardbeien. Lekker als tussendoortje! Zorg er ook voor dat je kleine porties blijft eten op een warme dag. Een groot bord warm eten is een flinke klus voor je lichaam om te verbranden. Als het ook nog eens erg gekruid is, wordt het nog lastiger. Eet daarom kleinere maaltijden (zoals een frisse salade) verdeeld over de gehele dag.

4. Luchtige kleding

Natuurlijk speelt je kleding ook een belangrijke rol. Vermijd strakke kleding en kunststoffen zoals acryl of polyester. Kleding die gemaakt is van een luchtige natuurlijke stof, wat lekker wappert in de buitenlucht, is veel geschikter tijdens de zomerse dagen. En ook qua kleur moet je oppassen! Donkere kleuren absorberen meer licht en warmte. Ga dus het liefst voor lichtere kleuren. Tot slot kan je schoenkeuze ook veel bepalen. Het is belangrijk dat de warmte rondom je voeten weg kan. Slippers en sandalen zijn dus ideaal. Moet je op je werk dichte schoenen aan? Draag dan geen sokken!

5. Slapen

Probeer maar eens in slaap te komen, als je slaapkamer net voelt als een sauna. Verschrikkelijk! Gelukkig, zijn ook hier genoeg trucjes voor om de hitte te verminderen. Allereerst is het belangrijk dat je ramen overdag dicht zijn en de gordijnen naar beneden. Zet pas ‘s avonds wanneer het afkoelt één raampje open. Wanneer je twee ramen openzet krijg je een luchtstroom en zal de warmte dus niet gaan afkoelen. Ook is het belangrijk dat je slaapt in een katoenen pyjama! Tot slot is een ventilator natuurlijk ideaal. Je kunt het nog beter maken door een bevroren zak doperwten of flesjes water uit de vriezer voor je ventilator te plaatsen. Zo gaat er een koudere lucht rond. Zorg wel voor een emmertje, want de zak en of flesjes gaan natuurlijk ontdooien!

Nu ben jij helemaal klaar voor de warme zonnige dagen. Wie weet kunnen we er deze zomer nog van profiteren!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten