Laatste nieuws: Chantal Janzen stuurt naaktbeelden naar Amerikaanse regisseur

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Tips tegen poriën op je neus

Poriën, we hebben ze allemaal. En wat kunnen het verschrikkelijke dingen zijn. Want als je ze niet goed schoonmaakt veranderen ze zo in een dikke pukkel op je neus. Van poriën kom je niet af, maar wij kunnen je wel helpen om ze zo goed mogelijk schoon te houden.

Je kan allerlei blackhead trucjes gaan proberen, maar de kans is groot dat dit toch niet werkt. Het belangrijkste is dat je je gezicht gewoon goed schoon houdt. Haal daarom ook elke dag je make-up eraf, zodat dit niet in je poriën gaat nestelen. 

Was je gezicht goed! Was elke dag je gezicht met een face wash en scrub je gezicht één of twee keer in de week. Een masker of scrub met houtskool wordt hier erg voor aangeraden. Dit helpt namelijk tegen een vette huid. Zo zorg je ervoor dat het overtollige vet zich niet gaat nestelen in de poriën.

Wat kan je daarnaast nog doen? Een neusstrip of masker één keer in de zoveel tijd is ook niet verkeerd. Maar hoe krijg je dan het beste je poriën schoon? Hier zijn een aantal handige trucjes voor. 

Voordat je een masker of neusstrip op doet, is het handig dat de poriën open zijn. Zo kan het vuil er makkelijker uit. Hoe je dat doet? Maak een handdoek of washandje nat met warm water. Leg deze op je neus. Door de warmte zijn je poriën open gegaan. Als je nu een masker of neusstrip op je neus doet kan het vuil veel makkelijker worden meegenomen. 

Voor je je make-up op doet, wil je natuurlijk dat je poriën dicht gaan. Zo komt er minder make-up en vuil in je poriën. Wat je daarvoor moet doen, is dat als je je gezicht met warm water wast je er altijd voor moet zorgen dat je op het einde een aantal keer met koud water over je gezicht heen gaat. Zo sluiten de poriën zich weer en kan er weinig vuil in komen.

Ook is het voor je gezicht af en toe wel even lekker om te stomen. Giet in een bak kokend water, hang een handdoek over je hoofd en stoom je gezicht voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Zo openen de poriën zich en kan het vuil eruit gaan. Spoel daarna je gezicht met koud water af, zodat de poriën weer dicht gaan en smeer een dagcrème op. Hallo zachte huid!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten