Laatste nieuws: Monica Geuze weerlegt Kaj's denkwijze over Bachelor Paul

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Vaginale schimmelinfectie

Wanneer je een jeukerig gevoel hebt, je afscheiding lijkt op yoghurt of een branderig gevoel hebt, kan het zijn dat je een vaginale schimmelinfectie hebt. Dat is natuurlijk heel vervelend! In dit artikel leggen we je alles uit over dit onderwerp!

In je vagina leven bacteriën en schimmels. Dit is heel normaal. Ze leven daar samen in een natuurlijk evenwicht. Soms kan het evenwicht verstoord worden. Sommige schimmels gaan dan te veel groeien, zoals een vaginale schimmelinfectie. De schimmel kan in de huid rond je vagina gaan of in het slijmvlies van je vagina. Hierdoor ontstaat een ontsteking. 

Het is vaak niet duidelijk hoe een schimmel in je vagina kan komen. Een schimmel in de vagina krijg je niet van iemand anders. Het is dus niet besmettelijk, ook niet via seks. Iedereen kan schimmels krijgen. Van strakke kleding, inlegkruisjes en tampons krijg je geen ontsteking of schimmel. 

Hoe herken je een vaginale schimmelinfectie?

Symptomen van een vaginale schimmelinfectie zijn: Jeuk bij je vagina, afscheiding dat lijkt op yoghurt en brokkelig is, de binnenkant van je vagina is rood en dikker, je kan een pijn of branderig gevoel hebben, bijvoorbeeld als je plast of tijdens de seks. 

Kan jezelf iets tegen een vaginale schimmelinfectie doen?

Probeer de binnenkant van je vagina niet te irriteren. Was je de buitenkant van je vagina met lauwwarm water. De binnenkant van je vagina maakt zichzelf schoon. Gebruik geen zeep of shampoo voor je vagina. Ze helpen niet tegen schimmel. 

Je kan bij de apotheek medicatie halen voor de infectie. Vraag je apotheker om advies en voor de juiste medicatie!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten