Laatste nieuws: Optreden Boef verstoord door vechtpartij

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news

Wat je moet weten over een vaginale schimmelinfecties!

Een vaginale schimmelinfectie kan erg vervelend zijn. Het is heel normaal, totaal niet gek. Elke vrouw kan dit wel eens hebben. Je vagina heeft bepaalde bacteriën en schimmels, ze leven samen in een natuurlijk balans. Maar wat is een vaginale schimmelinfectie? Hoe je dit krijgt, hoe je dit kan voorkomen en wat je ertegen kan doen is allemaal in dit artikel te lezen!

Een vaginale schimmelinfectie bestaat uit natuurlijke vaginale bacteriën en schimmels. In je vagina heb je een slijmvlies, dit is een dunne laag met cellen. Deze maken slijm aan en beschermt je vagina. Soms zijn er dingen wat het balans en evenwicht in je vagina kan verstoren, dit is de zuurtegraad van je vagina. De schimmel is candidiasis die ontsteekt.

Een schimmelinfectie kan je herkennen aan jeuk aan je vagina, wit vocht, korrelige witte afscheiding en de binnenkant van de vagina is rood en kan opgezwollen raken. Ook kan je pijn bij het plassen hebben of tijdens de seks.

Het is vaak onduidelijk hoe dit kan gebeuren. Maar je zuurtegraad kan uit balans raken door bijvoorbeeld je vagina te wassen met zeep. Probeer dit zo veel mogelijk te vermijden, je vagina maakt zich namelijk vanzelf schoon. Ook kan het scheren met scheermesjes die zeepresten op de mesjes bevatten invloed hebben. Als dit soort zeep of schuim te dichtbij de vagina komt kan dit ook irriteren. Je vagina maakt zichzelf dus vanzelf schoon, een vaginale schimmelinfectie heeft niet veel te maken met hygiëne. De kans op een schimmelinfectie is groter als je ongesteld of zwanger bent. Niet gelijk in paniek schieten, dit hoeft niet per se het geval te zijn.

Als je een vaginale schimmelinfectie hebt kan je afwachten of dit vanzelf overgaat. Dit kan binnen twee weken vanzelf weggaan. Het is belangrijk om bij het douchen zeep soorten bij de vagina te vermijden, wat je wel kan doen is het wassen met warm water. Als de klachten erger worden of niet weggaan kan je altijd de huisarts bellen, of je haalt een vaginale schimmelinfectiecrème. Deze zijn bij drogisten als de Etos en Kruidvat te vinden.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten