Laatste nieuws: Film van Teen Wolf

Beauty Body Fan Fiction Fashion Lifestyle

Vijf sporten waar je nog te weinig over hoort

Hockey en voetbal, dit zijn de meest bekende sporten. Maar hoe leuk is het om een keertje een andere sport te doen waar je misschien nog nooit over hebt gehoord? Wij hebben voor jou vijf sporten op een rij gezet waar je weinig over hoort. Misschien wordt een van deze sporten wel jouw nieuwe sport! 

Zeemeerminzwemmen

Welk klein meisje had nou niet de droom om vroeger zeemeermin te worden? Dit is je kans! Ben je voorzien van een staart en glitter make-up? Dan kan je zo een zeemeermin worden! Eerst moet je nog wel een paar lessen volgen. Er worden lessen gegeven in verschillende zwembaden in Nederland. In 2017 werd het eerste NK-zeemeerminzwemmen gehouden in Utrecht. Hier werd gezocht naar de snelste zeemeermin van Nederland. 

Stokpaardrijden

Je rijdt hier niet op een echt paard maar op een speelgoedpaard die je vroeger had als kind. Deze sport wordt steeds populairder in Nederland. Op je stokpaard spring je over hindernissen heen, daarbij is het de bedoeling dat je het parcours zo snel mogelijk aflegt. Ben jij aan fanatiek en snel dan is dat misschien wel de sport voor jou!

Stair track

Bij deze onbekende sport ga je traplopen, maar wel met een helm. En niet normaal traplopen, eerder trap racen. De sport heeft wel een aantal regels: zo mag je geen lichamelijk contact hebben en moet je de derde tree op de trap ontwijken. Trap racen doe je gewoon op een normale trap waar ook andere mensen lopen. Het is niet de bedoeling dat deze mensen gehinderd worden. In Tilburg heb je de traplopers vereniging.

Kanopolo 

Dit is een sport gecombineerd met twee sporten: kajakken en waterpolo. Het team bestaat uit vijf spelers in een kajak. Bij deze sport mag vrij veel. Je mag bijvoorbeeld de tegenstander in balbezit omduwen als je maar niemand in gevaar brengt. 

Quiddtich

Deze sport wordt ook wel zwerfbal genoemd. Deze sport is gebaseerd op het zwerkbal van Harry Potter. De sport bestaat uit twee teams van zeven spelers, die tijdens het spelen een bezemsteel tussen hun benen houden, spelen tegen elkaar. Het spel bevat drie ballen: snitch, een tennisbal in een gele sok die aan een onpartijdig persoon hangt en die moet voorkomen dat deze wordt afgepakt. Quaffle, een opgeblazen volleybal. En een bludgers, een opgeblazen trefbal.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten