Laatste nieuws: Kylie Jenner bezocht in geheim ‘Wonka’-première

Beauty Body Celebs entertainment Fashion Lifestyle

Waarom pronouns in bio’s worden gezet

Het is misschien iets wat je vaker is opgevallen: mensen zetten pronouns in hun bio op social media. Maar waarom doen mensen dat?

Een pronoun is een voornaamwoord. Het verwijst naar de mensen die praten (ik of jij) of naar iemand of iets waarover wordt gesproken (zoals zij, het en dit). Geslachtsnaamwoorden (hij/zij/ze enz.) verwijzen naar mensen waar je het over hebt.

Queer, transgenders en non-binary mensen zetten hun pronouns in hun bio op social media om er voor te zorgen dat ze niet misgendered worden (met de onjuiste pronouns) worden. 

Als je cisgender bent, geen transgender, en jij je pronouns in je bio zet, dan kan dit een veilige plek creeeren voor non-cisgender people die met je in contact willen komen. Doordat dit in je social media staat, zorg je er ook voor dat het taboe rondom het praten en vragen over pronouns wordt doorbroken. 

Wat als je iemand verkeerd aanspreekt?

Het kan gebeuren dat je de verkeerde pronouns gebruikt van iemand. Dit kan zijn omdat je niet weet hoe diegene aangesproken wil worden of omdat je een foutje hebt gemaakt. Dat kan gebeuren. Het beste wat je dan gelijk kunt zeggen is: “Sorry, ik bedoelde (pronoun)”. 

Wat als je niet zeker weet hoe iemand aangesproken wil worden?

Vraag er naar! Zelf zouden je het ook fijn vinden als iemand vraagt hoe je aangesproken wil worden. Als je twijfelt over hoe je iemand aan moet spreken, vraag er gewoon naar. 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten