Laatste nieuws: Vriend Morena is gearresteerd

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Hoe kom je zelfverzekerd over in een sociale situatie?

Veel jongeren zijn onzeker en kunnen sociale situaties soms nog wel eens lastig vinden. Denk bijvoorbeeld aan mensen ontmoeten op een feestje of jezelf voorstellen aan een hele grote groep. Wat je niet wilt, is onzeker overkomen. Je wil graag gezien worden als een leuk en gezellig persoon waar mensen graag mee praten. In dit artikel lees je alle tips die ervoor kunnen zorgen dat jij de beste kant van jezelf kan laat zien en hoe je zelfverzekerd over kan komen.

 In veel situaties in het leven kan je je wel eens angstig voelen. We hebben gemiddeld zo’n 40.000 gedachten op een dag. Zo kunnen mensen die introvert zijn of mensen met sociale angst snel in sociale situaties ongemakkelijk worden. Zulke mensen kunnen dan vaak denken: “Had ik maar zelfvertrouwen dan was ik niet zo angstig of was ik maar thuisgebleven.” Bij veel mensen is het zo dat als ze zich onzeker voelen afhaken. Maar wat nou als je angstig bent, maar het nog steeds doet en uit je comfortzone stapt? Je bent niet zelfverzekerd of angstig. Jij bent jij en je voelt je zo. Je hebt nu twee keuzes: ‘

  1. Of je rent weg van de dingen die je eng vindt en blijft hoe je bent
  2. Of je rent eropaf en ervaart je onzekerheid
  1. Gesprek voeren

Een stap zetten om met iemand te praten die je niet kent, zorgt ervoor dat je zelfverzekerd over komt en hier word je ook zelf zelfverzekerd van. Als je uit elke sociale ongemakkelijkheid kan komen, kan je alles aan! Je herkent vast wel de situatie dat je op een feestje bent en plotseling met niemand aan het praten bent. Iedereen die je kent, is opeens weg. Om deze situatie niet meer vervelend te vinden kan op verschillende manieren. Om het minder eng te vinden kan je beginnen met wel wat vrienden om je heen.

Probeer naar onbekende mensen te lachen en te reageren op hun gesprekken via kleine opmerkingen. Wat helpt om een gesprek te beginnen is door iets te zeggen waarover ze aan het praten zijn, hierbij een vraag te stellen of een ze een compliment geven. Mensen houden er namelijk van om over zichzelf te praten. Wat heb je mooie lange wimpers! Zijn dat je natuurlijke wimpers?  Je kant vragen stellen over: Hobby’s, school of wie ze bijvoorbeeld kennen van het feestje. Vragen stellen is altijd de sleutel om een goed gesprek aan te gaan en dan is het aan de persoon met wie je praat om ook vragen terug te stellen. Wees geïnteresseerd. Zo is er geen afwijzing en kan je gelijk aanvoelen hoe iemand is.

  • Eerste indruk

Het is belangrijk om jezelf goed te verzorgen, hier maak je namelijk je eerste indruk mee. Passende kleding aandoen waar jij je het prettigst in voelt zonder dat je na denkt over de meningen van anderen. Vaak heeft de manier waarop je gekleed bent invloed op hoe je je voelt. Iets aan doet waar je achter staat is dus de eerste stap van zelfverzekerd overkomen en je ook zelfverzekerd voelen. Ook nog een makkelijke tip is veel lachen en blij kijken. Je glimlach activeert een manier van denken. Je gaat je er beter door denken en door voelen.

  • Lichaam staal

Hoe je praat en hoe je staat is ook belangrijk. Let op je houding. Zo is je schouders recht houden een teken van zelfverzekerdheid. Ook is het altijd goed om oogcontact te maken als je een gesprek met iemand voert.  Als je omlaag kijkt of rondkijkt, kom je niet alleen onzeker over maar ook ongeïnteresseerd. Als je een ander echt goed aan kijkt, maak je echt een verbinding. De ander zou een hele andere ervaring van jou hebben als je goed oogcontact maakt. Probeer niet te twijfelen, woorden zoals: ‘Ik denk’ en’ misschien’ kan je beter vermijden. Probeer je kwaliteiten te onthouden of deze voor jezelf op te schrijven. Zo heb je snel een instelling van: Ik ben ook aardig en leuk, dus dat gaan zei ook vinden. Het zelf geloven en weten waardoor andere jou geloven en jou ook zo gaan zien. Want zo kom je dan ook over bij de ander.

Succes op je volgende feestje!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten