Laatste nieuws: Releases van vandaag!

Beauty Body Fan Fiction Fashion Lifestyle

Wat is een Stairclimber?

Dit fitnessapparaat werkt ‘t volgende: je traint je lichaam door een trap op te lopen. Doordat de treden naar beneden bewegen, bereik je nooit écht de top, waardoor je eindeloos door kunt blijven stappen.  Een workout op een stairclimber is behoorlijk pittig! Slechts 15 à 20 minuten op een stairclimber is voor de meeste sporters al voldoende om de spieren flink aan het werk te zetten.

Wat zijn de voordelen van een stairclimber?

  • Een stairclimber is een uiterst effectieve manier om aan je conditie te werken. Je verbrandt niet alleen een flink aantal calorieën, maar zorgt er ook voor dat je hart en longen aan het werk worden gezet. Twee vliegen in één klap!

  • Een stairclimber is echter niet alleen effectief op het gebied van cardio ook als je aan krachttraining wilt doen is de stairmaster een goede keuze. Dit fitnessapparaat traint namelijk een groot aantal spiergroepen. De nadruk ligt op de kuiten, bovenbenen en billen, maar ook je core krijgt het flink te verduren. Wil je bijvoorbeeld ook je heupen aan het werk zetten? Dan kun je ook zijwaartse stappen zetten.

  • Hoewel een stairclimber dus een uiterst effectieve fitness tool is, worden je gewrichten slechts beperkt belast. Hierdoor is de kans op blessures relatief laag, al blijft een goede warming up en cooling down natuurlijk altijd belangrijk!

Ga jij de Stairclimber volgende keer uitproberen?

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten