Laatste nieuws: Vriend Morena is gearresteerd

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Body trends

Body trends van de afgelopen jaren. Wat blijft? En wat verdwijnt? In dit artikel lees je er alles over.

Deze trends zijn niet perse trends die je moet navolgen. Deze trends zijn door social media en de verandering van hoe we naar ons lichaam kijken erg populair geworden. Deze trends hoeven dus nergens bij te helpen.

Sport en beweging

De eerste trend is sport en beweging. Over de afgelopen jaren is het steeds belangrijker geworden om fit te blijven. De term ‘summer body’ is ook erg bekend. De laatste paar maanden voor de zomer moet je nog even knallen in de sportschool, zodat je lichaam er het beste uit ziet voor het bikini seizoen. Het nadeel aan deze trend is dat er een enorme druk wordt gelegd op hoe afgetraind je lichaam is. Sporten kan zeker gezond zijn maar je moet er ook echt niet mee overdrijven. Je lichaam heeft ook rust nodig. 

De verzorging van je gezicht

We kennen make-up en we weten allemaal dat dat nog steeds ontzettend veel gedragen wordt. Maar we komen er inmiddels ook achter dat make-up niet altijd goed is voor onze huid. De ‘natural look’ is daarom ook steeds meer te zien. Gewoon geen make-up op en je natuurlijke gezicht laten zien. Of de looks met minder make-up die komen ook steeds meer terug. We gebruiken kopen ook veel meer maskers en huid producten. Een avondje compleet je gezicht reinigen is nu onderdeel van onze avond routine of de ‘me-time’ die je even nodig hebt na een drukke dag.

Body Positivity

Ja, je hoort het goed. Je compleet goed voelen in je lichaam is een trend. Vroeger waren er bepaalde figuren die het voorbeeld werden van “gezond zijn”. Ook de afgelopen jaren met alle Instagram modellen is dit beeld naar boven gekomen. Maar de tegen beweging is onderweg. Steeds meer bekende artiesten spreken zich uit over hoe onzinnig het is dat we onze lichamen vergelijken met dat van anderen. Op apps als TikTok en op Twitter worden hashtags, challenges en video’s met tips om beter in je vel te zitten gemaakt. Langzaam beginnen we alle lichaam types te accepteren. En dit blijft de aankomende jaren alleen maar meer doorgevoerd worden. 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten