Laatste nieuws: Shawn Mendes geeft een update na gecancelde tour

Beauty Body Celebs Fan Fiction Fashion Lifestyle

Welk huidtype heb ik?

Om erachter te komen welk huidtype je hebt, kan je de volgende stappen volgen:

Was eerst je gezicht. Wacht daarna 15 tot 30 minuten en gebruik in de tussentijd geen andere producten. Vergelijk daarna de kenmerken en bepaal voor jezelf welk huidtype je hebt. 

Kenmerken van een normale huid: 

Je huid voelt goed aan en heeft geen vette of droge delen. Je huid heeft geen tot weinig puistjes of mee-eters. En je poriën zijn klein. 

Gebruik lichte producten in je skin-care routine. Deze producten moeten je huid in goede conditie houden en vochtverlies tegengaan. 

Kenmerken van een droge huid:

Je huid kan soms strak aanvoelen en heeft geen vette delen. Je poriën zijn niet of nauwelijks te zien en je hebt (bijna) geen puistjes en mee-eters. 

Bij een droge huid is het belangrijk om je huid aan te vullen met producten die vochtverlies tegengaan. Denk hierbij aan een moisturizer die je huid goed voedt. Ook hydraterende serums kunnen helpen. 

Kenmerken van een gecombineerde huid:

De vette delen in op je gezicht zijn vooral in je T-zone (voorhoofd, neus en kin). De overige delen van je huid kunnen normaal of droog zijn. 

Kijk welke producten je nodig hebt voor welk oppervlak van je gezicht. Als je T-zone wat vettiger is, zoek dan een goede cleanser. Als je wangen juist droger zijn is het goed om je huid te voeden met moisturizer.

Kenmerken van een vette huid: 

Je huid heeft veel vette delen. Op de vettige delen van je gezicht zijn je poriën goed zichtbaar. Ook kan het dat je veel puistjes en/ of mee-eters hebt. 

Wanneer je de juiste producten gebruikt kunnen je poriën minder zichtbaar worden en je huid meer in balans komen.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten