Laatste nieuws: Maan brengt na lange tijd stilte nieuw nummer uit

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Zelf papier maken

Zelf papier maken is de trend van december. Op TikTok komt het ontzettend veel voor dat mensen hun eigen papier gaan maken. Dit is leuk om te doen en nog eens goed voor het milieu. Maar hoe kun je dit zelf ook doen? Wij leggen het je uit. 

Wat heb je nodig?

  • Oud papier
  • Een bak
  • Water 
  • Twee identieke frames (1 met gaas, 1 zonder gaas)
  • Microvezeldoekjes
  • Vaatdoekjes
  • Maizena
  • Azijn
  • Een spons
  • Een blender

Stap 1: Begin met het scheuren van het oude papier en doe dit in hele kleine stukjes. Stop al deze stukjes in een bak. 

Papier met veel inkt geeft donkerder papier. Bepaal van tevoren goed wat voor soort papier je wil maken. 

Stap 2: Als je je bak gevuld hebt met oude papiersnippers, doe er dan water bij. Dit kan gewoon kraanwater zijn. Laat het minimaal 30 minuten weken, maar het liefst de hele nacht. 

Stap 3: Als wachten eindelijk voor bij is, is het tijd om het af te gieten. Hierbij haal je het water uit te bak en blijven alleen natte snippers achter. 

Stap 4: Stop de natte snippers in de blender en blend je dit met een beetje warm water tot een goede pulp. 

Stap 5: Doe de pulp in een bak met warm water en giet hier een scheutje azijn bij om het papier lichter van kleur te maken en doe er twee theelepels maizena bij voor de stevigheid.

Stap 6: Nu is het tijd om je frames erbij te pakken. Leg de frame met het gaas erop naar boven en leg dan het microvezeldoekje erop en daar boven op de frame zonder gaas. 

Stap 7: Met het frame en het microvezeldoekje ga je in de bak met warm water en pulp en dompelt het helemaal onder. Zorg ervoor dat het pulp zich goed verdeeld over je frame.

Stap 8: Het frame leg je even op de rand van de bank om het goed uit te laten lekken. Het pulp wat op de zijkant zit kan je van het frame afhalen en terug in de bak doen. 

Stap 9: Als het bijna is uitgedrupt, pak je een tweede vaatdoekdoekje en leg dit over het frame heen. Dit druk je een beetje aan, zodat er nog meer water uit het frame loopt. 

Stap 10: Met een spons druk je dit nog extra aan. Dit doe je een aantal keer. 

Stap 11: Als je dat hebt gedaan, haal je de bovenste microvezeldoek ervan af. Het bovenste frame haal je er ook vanaf. Laat je frame met pulp nog even drogen boven de bak. Zo kan het water wat er nog in zit uitlekken. 

Stap 12: Haal je papier van het frame af en leg het met de mircovezeldoek er nog onder op een tafel of stevige plaat. Nu is het tijd om te wachten tot je papier is uitgehard. 

En in 12 stappen heb jij je eigen papier gemaakt!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten