Laatste nieuws: Nieuwe films en series op Netflix

Beauty Body Fan Fiction Fashion Lifestyle

Zo bereid je je allereerste sollicitatiegesprek voor

Je allereerste sollicitatiegesprek is natuurlijk hartstikke spannend! Je hebt er nog geen ervaring mee, dus weet je nog niet wat je kan verwachten. Met deze tips bereid jij je allereerste sollicitatiegesprek het beste voor!

Het is belangrijk dat het gesprek vloeiend gaat en je professioneel overkomt. Om dit te laten lukken, kan je het gesprek een aantal keren oefenen met je bestie. Hierdoor heb je beter in je hoofd zitten wat je wilt zeggen en loopt het allemaal wat vloeiender!

Tijdens een sollicitatiegesprek wordt er veel naar je houding gekeken. De baas wil graag positieve werkers, dus probeer dit ook over te brengen. Daarnaast is het belangrijk om goed over jezelf te praten, maar wel eerlijk. Je wilt natuurlijk niet dat je baas je vindt tegenvallen. 

Bij veel sollicitaties krijg je een aantal basisvragen die vaak voorkomen. Hierdoor kan je jouw antwoorden voorbereiden. Er zijn een aantal vragen die vaak gesteld worden. Een voorbeeld is: wat is je beste en je slechtste eigenschap? Vind je het lastig om dit te bedenken? Vraag het gerust aan iemand die dicht bij je staat!

Verdiep jezelf in het bedrijf waar je wilt gaan werken. Bekijk de sociale mediakanalen en website en loop eventueel even rond binnen het bedrijf!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten