Laatste nieuws: Jennifer Lopez bijna overleden tijdens opnames!

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Zo kom je van een onrustige huid af

De herfst/wintermaanden zijn weer aangebroken en dat betekent dat we afscheid moeten nemen van de summerglow. Dit betekent voor veel mensen dat ze weer last krijgen van een onrustige huid. We hebben hieronder een aantal tips op een rijtje gezet die kunnen bijdragen met het verhelpen van je puistjes en oneffenheden.

Cleansers of facewash

Het is erg belangrijk om je huid aan het einde van de dag goed schoon te maken, gebruik hiervoor een Cleanser of een facewash. Dit zorgt er namelijk voor dat, in tegenstelling tot make-updoekjes, er geen resten make-up op je huid blijven die puistjes en irritaties kunnen veroorzaken. Daarnaast is het ook belangrijk dat je voor een milde facewash kiest, een agressieve variant kan je huid namelijk ‘strippen’ dat betekent dat je huid-eigen oliën ook worden verwijderd van de huid, en dat wil je niet.

Goede en betaalbare merken zijn bijvoorbeeld “Simple”, “CeraVe” en “La-Roche Posay”.

Salicylic acid

Dit is een exfoliërend ingrediënt dat betekent dat het helpt bij het verwijderen van dode huidcellen, daardoor dringt het dieper in de huid en zorgt het voor het reinigen van de verstopte poriën, overmatige oliën en mee-eters. Dit geeft als resultaat: minder puistjes minder last van break-outs en minder roodheden. Dit is een geweldig ingrediënt als je een vettere huid hebt. Als je een wat drogere huid hebt kun je dit ook gebruiken. Zorg er alleen wel voor dat je de huid vervolgens wel goed hydrateert, Salicylic acid kan namelijk een beetje uitdrogend werken. Dit product gebruik je vaak als een serum, toner en je kunt het ook vinden in een cleanser.

Niacinamide

Dit ingrediënt verhelpt heel erg veel huidproblemen zoals, overmatige huid oliën, gevoeligheden, roodheiden en irritaties. Verder helpt het ook donkere verkleuringen en littekens die zijn overgebleven van puistjes. Oftewel, dit is een product wat niet kan missen in je skincare routine.

Dit ingrediënt is te verkrijgen in serums van bijvoorbeeld “The Ordinary”.

Slapen op een satijnen kussensloop

Satijn is een van de beste materialen voor poriën. Het zijdezachte materiaal laat je poriën de hele nacht ademen, waardoor de kans op acne afneemt.

Ook als je vatbaar bent voor een droge huid en veel vocht nodig hebt om je huid er soepel en jeugdig uit te laten zien, kan een satijnen kussen helpen. Andere materialen, zoals katoen, nemen vocht op. Satijn zorgt ervoor dat je huid juist vocht vasthoudt. ( + het is super beschermend voor je haar!)

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten