Laatste nieuws: Dieuwertje Blok moet neusamputatie ondergaan

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Dag van de mentale gezondheid

Elk jaar is het op 10 oktober wereldwijd ‘De dag van de mentale gezondheid’. Elk jaar heeft deze dag een andere slogan en dit jaar is dat: ‘’Maak van geestelijke gezondheid en welzijn voor iedereen een wereldwijde prioriteit.’’ Mentale gezondheidsproblemen zijn altijd al een veel voorkomende kwestie geweest in de maatschappij. Sinds COVID-19 zijn de cijfers harder dan ooit gestegen. In het tweede jaar zijn de depressie en anxiety cijfers met meer dan 25% gestegen. En dit terwijl voor de pandemie 1 op de 8 mensen al met een mentale klacht rondliep.

Iedereen en misschien zelfs jij persoonlijk, verdient de hulp die nodig is. Deze hulp kan alleen vaak nog niet worden geboden. Lange wachtrijen voor een psycholoog en de overheid die de zorg protocollen hebben opgelegd voor de handeling die ze moeten maken bij verschillende soorten mentale klachten. Op deze dag staan we stil bij iedereen die wel eens mentaal worstelt en ook vechten wij voor een betere blik op mentale klachten.

Deze dag is ook bedoelt om mensen in te laten zien dat je er echt niet alleen voor staat. Vaak hebben mensen wel het gevoel, alsof je helemaal in je eentje strijdt tegen jouw problemen. De zorg die je niet kan bieden wat je op dat moment meteen nodig hebt. Ouders die denken dat je gewoon aan het puberen bent en je misschien lui noemen omdat je kamer weer eens rommel is, docenten die steeds meer en meer van je gaan vragen, en vriendinnen die bijna even perfect lijken in het echt als op hun Instagram account. Kortom er zijn erg veel redenen waardoor jij je misschien alleen voelt. Hopelijk kan deze dag een klein beetje steun geven door je te laten inzien hoeveel mensen struggelen met hun mentale gezondheid. Je bent niet alleen.

Je kan altijd bellen met 0800-0113 of chatten via ww.113.nl/chatten met dit is een noodlijn als het mentaal allemaal echt even te veel wordt en is helemaal anoniem.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Soortgelijke berichten