Laatste nieuws: Ferry Doedens en Stijn Fransen spelen in kerstkomedie-theatershow

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

10 mooie plekken in ’s-Hertogenbosch!

Er zijn talloze bezienswaardigheden en leuke straatjes in ‘s-Hertogenbosch! Naast de Zara, Snipes, H&M en de MyJewellery zijn er nog heel wat andere plekken die leuk zijn als je in Den Bosch bent. Ben je er nog nooit geweest? En weet je niet wat je wilt zien? Of welke hotspots je kunt bekijken? In dit artikel staat alles voor je op een rijtje.

Smalle Haven

De Smalle Haven is een smal straatje, waar je eigenlijk niet zo makkelijk met de auto komt. Gelukkig kan je wel heel gemakkelijk met de fiets of er lopend doorheen. Je loopt langs een gracht met aangelegen boten bij ‘Nederlandse huizen’. De weg waar je overheen loopt is ook nog als van ouds aangelegd. Even een oude blik opdoen is hier dan ook een geschikte plek voor. De Smalle Haven ligt vlak bij de VUE bioscoop. Kan je nog eventueel ook nog een filmpje meepakken.

Straatje achter de Sint-Janskathedraal

Wat naast het oude Smalle Haven straatje misschien ook leuk is, is een steegje achter de Sint-Janskathedraal. In dit straatje staan nog een paar oude huizen die ook echt een oude look uitstralen. Zeker leuk om even doorheen te wandelen. En als je trekt krijgt zit er een New York Pizza in de buurt.

Restaurantjes langs de Parade

Langs de Parade -het grote plein bij de kerk- heeft een aantal leuke restaurantjes. Het ziet er niet alleen gezellig uit, maar je hebt ook een mooi uitzicht over de Parade. Goed om even uit te rusten en om mensen te kijken. Je kunt hier ‘s avonds ook goed uitgaan. In de winter vind je hier ook een schaatsbaan en het winterparadijsje.

Cavaleriestraat

Dit is een super klein maar wel sfeervol straatje. Als je deze straat uitloopt moet je over een klein bruggetje heen en komt daarna in een parkje. Je kunt helemaal tot rust komen.
Na dit parkje zou je er eventueel naar de Bossche broek gaan om daar te picknicken.

Sfeervolle steegjes

Aan de kerstraat zitten verschillende steegjes en ieder heeft zijn eigen sfeer. Het steegje hier op de foto is er één van. ’s Avonds ziet het er hier sfeervol uit. Super leuk om even doorheen te lopen en het geluid en licht te ervaren van blije, maar ook hongerige mensen. Tijdens het carnaval seizoen staan deze straatjes altijd vol. Je hebt ook steegjes met een notenwinkel en een klein sieraden boetiekje. Smal, maar reuze gezellig!

Het oude gemeentehuis

Als je even in ‘s-Hertogenbosch bent, kom je in alle wegen op de grote markt uit. Een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben, is het oude gemeentehuis. Als je hier langsloopt is het onmogelijk om er even een blik op te werpen. Het staat er krachtig en de details laten het er oud, maar toch uitnodigend uitzien. Niet zo gek dat er hier bruiloften gehouden worden. Hier zitten de Zara, Snipes en Het Warenhuis met heerlijke hapjes.

Bibliotheek

De bibliotheek aan de Hinthamerstraat heeft aan de buitenkant nog een oude look, maar je zult je verbazen over hoe modern en groot het van binnen is. Als je de lange straat uitloopt zie je dit gebouw staan, en moet je er wel even naar kijken.

Snellestraat

Ja dit is weer een steegje, maar hier loop je met plezier doorheen. De oude en scheefstaande huizen, de kleine cafétjes en een superleuk wandelpadje. Als je de grote markt bent overgestoken en je langs de Perrysport bent gelopen, krijg je in dit steegjesweefsel een middeleeuws gevoel. Hier zit ook de MyJewellerly en Hello Den Bosch waar ze soort gelijke kleding als de Loavies verkopen.

Bolwerk

In de zomer kan je hier altijd je ei kwijt. Je kunt er lezen, zonnen, chillen, picknicken en een gezellige plek om koningsdag door te brengen. Onder het veldje zit nog een restaurant met uitzicht op het water.

De gouden draak

Last, but definitely not least. De gouden draak. Als je van het station komt, kun je deze bijna niet missen. Het is een van de iconen van Den Bosch. De draak komt van de heer Bosch van Drakestein, hij was de commissaris van de koningin en had de gemeente een bedrag geschonken. Van dat bedrag moest een beeld komen die voor nagedachtenis was aan zijn dochters en vrouw. Mooi om er even langs te lopen. Niet te missen zijn de Bossche bollen van Jan de Groot.

Dit waren een paar van de hotspots die ’s-Hertogenbosch te bieden heeft. Leuk om is een dagje te bezoeken en als afsluiter een lekkere Bossche bol te halen.

Foto’s: Iris Pleijsier

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten