Laatste nieuws: Fan WDW breekt in bij Daniel Seavey

Beauty Body Celebs Fan Fiction Fashion Lifestyle

5 bizarre feitjes over menstruatie

Elke maand is het weer zover: bloedverlies, die verschrikkelijke krampen en heel veel chocolade. Ongesteld zijn is niet iets om naar uit te kijken. Er zijn waarschijnlijk heel veel dingen die jij nog niet weet over ongesteldheid. Wij hebben voor jou 5 bizarre feitjes over menstruatie op een rijtje gezet. 

1 Een lagere stem 

Dit klinkt misschien gek, maar tijdens je menstruatie heb je een lagere stem. Uit onderzoek is gebleken dat de hoeveelheid oestrogeen verandert wanneer je ongesteld bent. Hierdoor verandert je stem een beetje en klinkt het lager. 

2 Tegelijk ongesteld zijn met je bestie

Hoe grappig het ook klinkt dat wanneer je veel omgaat met iemand je tegelijk je menstruatie krijgt, het is niet waar. Er is namelijk weinig bewijs voor meldt The Huffington Post. Wanneer je tegelijk ongesteld bent met je bestie is dat waarschijnlijk gewoon toeval. 

3 Hoeveelheid bloedverlies

Soms lijkt het alsof je liters bloed verliest wanneer je ongesteld bent, maar eigenlijk is het helemaal niet zo. Het blijkt dat je rond de 2 tot 3 eetlepels bloed verliest. Dit verschilt natuurlijk wel per persoon. 

4 In totaal 6,25 jaar ongesteld

Als je alle dagen dat je ongesteld bent achter elkaar plakt, dan zijn dat er gemiddeld maar liefst 2280. Een vrouw is in totaal dus zo’n 6,25 jaar ongesteld. Dit zijn 456 menstruaties. 

5 Water kan je menstruatie tijdelijk stoppen

Wist je dat water tijdelijk je menstruatie kan stoppen? Bizar, toch? Maar het is echt waar. Als je in koud water gaat zwemmen bijvoorbeeld is het mogelijk dat je vagina zich tijdelijk afsluit. Als je het water dan uitgaat, begint het bloedverlies weer. 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten